Regija
OTKRIVENA SPOMEN-PLOČA IVANU OREŠKOM, KARLU STOJAKOVIĆU I VALENTINU VONIĆU

Zahvala i sjećanje na branitelje iz Lađanske
Objavljeno 1. srpnja, 2024.
LAĐANSKA - Na zgradi Društvenog doma u Lađanskoj otkrivena je spomen-ploča braniteljima iz Lađanske, pripadnicima Hrvatske vojske - Ivanu Oreškom, Karlu Stojakoviću i Valentinu Voniću, smrtno stradalima u Paulinu Dvoru, bosanskoj Posavini i Slavonskom Brodu.

Spomen-ploču otkrio je gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba. ‘‘Grad Našice ponosan je na svoje branitelje, na one koji su dali ono najvrjednije što su imali - svoje živote. U najtežim vremenima oni su se nesebično žrtvovali kako bismo danas živjeli u slobodnoj, suverenoj i demokratskoj Republici Hrvatskoj‘‘, kazao je Kašuba.

Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Lađanska Mišo Svržnjak dodao je kako imena na ploči svjedoče o hrabrosti, žrtvi i ljubavi prema domovini. ‘‘Svako uklesano ime, svaki datum na spomen-ploči u sebi nose priču o hrabrosti, žrtvi i ljubavi prema našoj zemlji. Ovo je mjesto tuge, ali i ponosa. Tuge jer smo izgubili najbolje među nama, naše sinove, očeve, braću i prijatelje, a ponosa jer su upravo njihova hrabrost i žrtva omogućili da živimo u slobodnoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj‘‘, rekao je predsjednik VMO-a Lađanska.

Ploču je blagoslovio vlč. Goran Mitrović, župnik Župe sv. Marka evanđelista Markovac Našički. S.F.
Možda ste propustili...

NA SLAVONSKOM MARATONU LAĐA REKORDAN BROJ NATJECATELJA - U 21 EKIPI NJIH OKO 300

Udruga lađara Zagreb pobjednik 4. Kupa Borovik i u muškoj i ženskoj utrci

RAVNATELJICA VINKOVAČKE POLJOPRIVREDNO-ŠUMARSKE ŠKOLE

Dobitnica godišnje Nagrade “Ivan Filipović” i Ružica Zucić

Najčitanije iz rubrike