Osijek
IZVRSNA ATMOSFERA ZAVLADALA JE U SUBOTU NAVEČER

Osječka ljetna noć: Grad je prodisao i živio punim plućima
Objavljeno 30. lipnja, 2024.

Prva ovogodišnja Osječka ljetna noć izmamila je na ulice slavonske metropole tisuće naših sugrađana i gostiju, koji su mogli uživati u raznovrsnim sadržajima. Prepoznatljiva manifestacija u organizaciji Grada Osijek i Turističke zajednice grada Osijeka, koja svake godine osvježava tijekom vrućih ljetnih vikenda, ponovno je donijela niz događanja koji su privukli posjetitelje svih dobi. Centar grada živio je punim plućima, odisao uzbuđenjem i bio mjesto nezaboravnih trenutaka pod zvjezdanim nebom.

Najviše šetača bilo je na promenadi, od 19 do 23 sata na Šetalištu kardinala Franje Šepera lokalni su obrtnici predstavili svoje unikatne proizvode, uz uvijek sjajnu glazbenu kulisu DJ-a iz Udruge Volim gramofonske ploče. Plesnoga ritma bilo je i na Trgu slobode, zahvaljujući Plesnom studiju Shine. Na prekrasnoj prirodnoj pozornici ispod jedra plesne skupine različitih dobi pokazale su svoj cjelogodišnji trud i talent pred obiteljima, prijateljima i posjetiteljima. Bila je to jedinstvena prilika za najmlađe da zablistaju i pronađu malenog performera u sebi. U Prolazu Vanje Radauša mogli su se poslušati glazbeni evergrini uz klapu Zrinski i Veselu grupu, koji su šetače vratiti u zlatna vremena glazbe i pjesme.

Osobito je bilo atraktivno košarkaško natjecanje na Trgu Ante Starčeviča, po principu 3 na 3, u okviru kojeg je održana i revijalna utakmica između predstavnika novinara, tzv. sedme sile i All Star ekipe u kojoj je bio i gradonačelnik Ivan Radić. Iz kolegijalnosti nećemo navesti rezultat ove utakmice, recimo samo da je gradonačelnikova ekipa izvojevala zasluženu pobjedu, što i ne čudi, s obzirom da je u svojim redovima imala prekaljene sportaše, među kojima se isticala legenda osječke košarke Dado Voloder, čovjek koji ne zna promašiti tricu, dok su novinari potvrdili da je njihova najveća snaga ipak pero.

- Sve čestitke protivnicima na pruženom otporu, utakmica je bila odlična, sjajna zabava u okviru Osječke ljetne noći, a rezultat nije važan. Drago mi je što se okupio toliki broj ljudi na prvoj Osječkoj ljetnoj noći, dan nakon sjajnog otvaranja Osječkog ljeta kulture. Turističke su brojke u gradu Osijeku odlične, u prvih pet mjeseci ove godine imamo sedam posto više noćenja nego prošle godine koja je bila rekordna po broju turističkih dolazaka. Drago mi je da svi uživaju, da grad uistinu živi, i nastaviti ćemo raditi kako bi se taj trend nastavio - rekao je dobro raspoloženi gradonačelnik.

Posljednji lipanjski vikend u obogaćen je i drugim atraktivnim manifestacijama, poput tradicionalnih 23. Moto susreta (50. obljetnica kluba), koji se održava na lijevoj obali Drave od petka, ali i otvorenja Osječkog ljeta kulture. I. Alilović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike