Regija
ĐAKOVO U 58. VEZOVIMA - VIKEND PUN DOGAĐAJA

Nastupili Eni i Cvek, u Muzeju Đakovštine Babaseka i stand up, stižu Mali vezovi
Objavljeno 29. lipnja, 2024.

ĐAKOVO - Aktualni vikend doveo je pravi vezovski 'šušur' u Đakovo u kojem od 21. lipnja pa do 7. srpnja traju 58. Đakovački vezovi. U velikom šatoru iza Male crkve u petak navečer odrržan je prvi u nizu koncerata, a prvi su održali Eni Jurišić i Matija Cvek. Mnoštvo ljudi došlo je na koncert, družiti se, pojesti ili se osvježiti nekim pićem, a gužva je vladala sinoć, kao i jutros, i na subotnjoj 'špici', te na korzu, u Jelačićevoj i dr.

Vezovski vikend počeo je i nozom edukacija i radionica,, a u petak navečer u Muzeju Đakovštine otvorena je izložba Babaseka, autora Tomislava Livaje, te je održana stand up komedija Crvenseka i 7 čudaka. U Kući Reichsmann održana je dječja predstava Ružno pače, a u Strossmayerovom parku folklorni koncert održava KUD Tena i to pod nazivom Susjedi. Pod šatorom u subotu navečer nastupa Livio Berak Band te Crvena jabuka..

Nedjelja je u znaku Malih vezova; kreću korzom prema parku od 16 sati, a sudjeluje 31 dječja folklorna skupina s 1200 sudionika. Potom će održati folklorni dječji program u Velikom parku. U šatoru navečer nastupaju Tajči & Gelo Band, Štef i Žitna polja. S.Župan

Možda ste propustili...

JAHANJE POMAŽE I ZATVORENIM OSOBAMA DA POČNU KOMUNICIRATI

U KK-u Medena svoju ljubav prema konjima uspješno prenose na djecu

UVOD SU U SREDIŠNJI TJEDAN I 58. ĐAKOVAČKIM VEZOVIMA

Mali vezovi 2024.: U raspjevanoj povorci 1200 malih folkloraša

Najčitanije iz rubrike