Osijek
SPOJ ZAGREBAČKE I KERŠOVANIJEVE

Obnovljena i rekonstruirana cesta kod Parka kneza Branimira
Objavljeno 29. lipnja, 2024.

Zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin obišao je u subotu s direktorom Unikoma Igorom Pandžićem i predsjednikom GČ Tvrđa Damirom Šebom obnovljenu i rekonstruiranu cestu i parkirališta kod Parka kneza Branimira. Riječ je o cesti koja spaja Zagrebačku i Keršovanijevu ulicu, na kojoj se, na sjevernoj strani, ranije nalazila i nefunkcionalna staza za pješake koja se nije koristila, jer su preko nje bila iscrtana parkirališna mjesta.

S obzirom da staza za pješake postoji i na drugoj strani ulice, stara je uklonjena te je ulica sada dobila i dodatna dva parkirna mjesta i sada ih ima ukupno 33, od čega dva za osobe s invaliditetom. Cesta je 150 metara duljine i 7,5 metara širine. Skinut je stari sloj asfalta i igrađen novi debljine 6 cm. Radovi su trajali 15 radnih dana, a njihova je vrijednost 45.000 eura.

- Kada govrimo o prioritetima gradskih četvrti i mjesnih odbora, važno je reći da smo za sve njih povećali sredstva koja sada iznose nešto više od milijun eura, što je u odnosu na 2021. godinu 27 posto više. Kada govorimo o širem centru grada, vodimo rađuna o tome da pri izvođenju rekonstrukcija radimo ono što nije prioritetno i hitno. To ćemo ostaviti za kasnije, svjesni da će izazvati nezadovoljstvo kod dijela građana, no molimo ih za strpljenje i razumijevanje. To govorim iz razloga što je pola grada raskopano zbog velikih europskih projekata rekonstrukcije tramvajske infrastrukture i vodovodne i kanalizacijske mreže, a na rokove tih radova ne možemo utjecati jer su strogo propisani projektima - rekao je Vulin te dodao da ovakvim manjim rekonstrukcijama nastoje ne remetiti dodatno promet u gradu Osijeku, pa će slične rekonstrukcije manjih ulica morati još malo pričekati, kako protočnost prometa u gradu ne bi bila dodatno zagušena.

- Svaka investicija u poboljšanje infrastrukture u našoj gradskoj izrazito nam je značajna. Osim sredstava iz prioriteta naše gradske četvrti Tvrđa, koje koristimo za poboljšanje njezine infrastrukture, Grad nam pomaže ovakvim rekonstrukcijama. Ako se osvrnemo po GČ Tvrđa vidjeti ćemo da se radi na sve strane. Konstantno se trudimo raditi na poboljšanju infrastrukturte, na korist svim građanima ovoga grada - rekao je predsjednik GČ Tvrđa Damir Šebo. I. Alilović

Najčitanije iz rubrike