Osijek
OBLJETNICA MOTO KLUBA OSIJEK

Bajkeri zagospodarili gradom
Objavljeno 29. lipnja, 2024.

Ovogodišnji susret motociklista na lijevoj obali Drave, kod Katakombi, prolazi u znaku velike obljetnice Moto Kluba Osijek, koji slavi 50. godišnjicu osnutka, što ga čini najstarijim moto klubom u jugoistočnoj Europi. Jedan takav jubilej neizbježno je privukao brojne bajkere ne samo iz Hrvatske, nego iz svih susjednih zemelja, pa i puno šire.

Procjenjuje se kako je na moto susretu oko 1000 motocikalista i još puno više gostiju. Smještajni kapaciteti u Osijeku i okolici, kako nam je u najavi ovog događaja rekao predsjednik Moto Kluba Osijek Zdravko Bošnjak posve su popunjeni - bikeri su zagospodarili gradom. Moglo se to i čuti u petak navečer kada su s lijeve obale odjekivali žestoki rock zvukovi osječkog benda Mina, kao i oni nešto manje zeštoki, ali zafrkantski zvukovi Vatrogasaca koji i dalje uspijevaju dobro zabaviti i prije svega nasmijati publiku.

Prije spomenutik koncerata održano je svečano ortvorenje na kojem su se gostima bikerima, poželjevši im dopbrodošlisu u naš grad i županiju, obratili zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin i župan OBŽ-a Mato Lukić, a posebne je ovacije doživjela osječka bikerska legenda i osnivač Moto Kluba Osijek Zlatko Toth - Švabo. Dakako, goste je prije svih njih pozdravio aktualni predsjednik MK-a Osijek Zdravko Bošnjak, koji je ranije ovih dana ostao bez glasa (pripreme za ovaj događaj učinile su svoje), no svi su razumjeli njegove tople riječi dobrodošlice.

Subotnji program započeo je pivskim doručkom u Osječkoj pivovari, a potom, u 16 sati, na rasporedu je polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod Kapelice mira. U 20 sati u subotu počinju svirke Osmog putnika i Atomskog skloništa, a u ponoć se gase glazba i svjetla te počinje intonacija himne Republike Hrvatske uz paljenje benglaki i vatromet. U nedjelju je doručak i raspremanje šatora te sjedanje na moćne motocikle i odlazak gostiju prema svojim destinacijama. I. Alilović

Možda ste propustili...

SEDLAR UPOZNAO SUDIONIKE TRAGEDIJE

Filmska ekipa 260 dana s logorašima u Dalju

OZELENJIVANJE VLADISLAVACA I OKOLICE

Za drvorede u tri sela 250 stabala

Najčitanije iz rubrike