Osijek
GPP - POSLJEDNJA FAZA

Strossmayerovom ravno, skretanja u Kanižlićevu nema
Objavljeno 25. lipnja, 2024.
Raskrižje će biti zatvoreno do kraja kolovoza, počinje i premještanje tračnica u prometnicu
Zatvaranje raskrižja Strossmayerova-Kanižlićeva znak je da je velika investicija GPP-a u modernizaciji tramvajske infrastrukture - ušla u svoju posljednju, veliku fazu! Izvijestio je jučer novinare o tome Goran Pajnić, direktor GPP-a.

- Završetak školske godine odredili smo kao vrijeme otvaranja novog gradilišta u ovom dijelu grada. To je završna faza projekta Modernizacija tramvajske infrastrukture, čime ulazimo u posljednjih desetak mjeseci investicije. Ona ovdje zapravo i staje u smjeru zapada. Ovo je križanje, što se tiče tehnologije i zahtjevnosti, nakon Radićeve najkompliciraniji dio projekta. Ovdje su okretnica i dvije skretnice te ćemo početi prugu pomicati u kolnički trak. Raskrižje će biti zatvoreno, planirano do 24. kolovoza. U istom trenutku otvorit će se radovi i sa sjeverne strane Strosamayerove u duljini od 750 metara, do Rokove, gdje će se spojiti s onim što je dosad odrađeno. Strossmayerovom će se i dalje voziti u oba smjera, ali u jednom traku - referirao je Pajnić.

Problema će vjerojatno, dok se ne priviknu na novu regulaciju prometa, imati i vozači automobila. Tko želi put Višnjevca, a zatekne se, primjerice, u Reisnerovoj, morat će prvo u Gundulićevu pa nakon zavojitog ulaska u Kanižlićevu skrenuti lijevo u Kalničku (do sada se to nije moglo) pa desno u Čvrsničku i opet lijevo u Strossmayerovu.

Do Gundulićeve iz smjera Višnjevca može se dovesti Strossmayerovom do Rokove i onda ravno, nakon raskrižja s Pejačevićevom, Ilirskom, Ružinom i Hebrangovom do Gundulićeve. Kako se ne bi dogodile prometne kvrcavice, policija poziva sve sudionike u prometu da poštuju prometne znakove i budu oprezni na raskrižjima.

Pajnić podsjeća kako je cjelokupna vrijednost GPP-ova projekta gotovo 36 milijuna eura, zamijenit će se gotovo deset kilometara pruge, kontaktni i kabelski električni vodovi, a sve je to priprema za ono što slijedi iduće godine, a to je dolazak niskopodnih tramvaja.

Kada je riječ o nastavku premještanja pruge zapadno od ovog raskrižja, dakle do raskrižja sa Svilajskom, to će se realizirati projektom koji financiraju Hrvatske ceste, jer Strossmayerova je kategorizirana kao državna cesta. Ono što smo doznali jest da će se širina te prometnice umjesto sadašnjih 12 biti 13 metara.



Dario Kuštro
OPREZ: TRAMVAJI VOZE DIVALTOVOM!
Od danas (utorak) tramvaji će početi ponovno voziti Divaltovom, pa iz GPP-a pozivaju (neodgovorne) vlasnike automobila da više ne parkiraju i ne zaustavljaju se na tračnicama. "Radimo to zbog toga što smo u fazi školovanja 20 novih vozača tramvaja, koji završavaju teorijsku obuku i ono što moraju napraviti kako bi mogli dobiti dozvolu je 50 sati praktične vožnje. Iskoristit će se dakle dio pruge koji nije u rekonstrukciju i dva će tramvaja biti u prometu", najavljuje Pajnić. To shvatite ozbiljno, jer GPP će idućih dana imati punu podršku pauk-službe!

Možda ste propustili...

VATROGASCI U FRUŠKOGORSKOJ ULICI

Noćna intervencija nije bila potrebna

OPREZ, JOŠ SE JEDNO RASKRIŽJE ZATVARA

Spoj Županijske i Gundulićeve 30 dana bez prometovanja!

Najčitanije iz rubrike