Regija
JAVNOLINIJSKI PRIJEVOZ DOSTUPAN SVIMA

Prodaja prijevoznih karata porasla 91 %
Objavljeno 24. lipnja, 2024.
“Kada smo osmišljavali ovaj projekt, koji smo, kao županija, proveli četvrti u Hrvatskoj, tada nam je upravo ovo bio cilj: da javnolinijski prijevoz bude dostupan svima i da ga koristi što više naših stanovnika", kazao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

A javnolinijski prijevoz je ne samo postao dostupan svima već ga se sve više koristi. Gledajući isto razdoblje prošle godine (siječanj – lipanj) u odnosu na ovu godinu, prodaja jednosmjernih karata povećana je čak 91,27 posto. U ukupnoj prodaju karata (jednosmjerne karte, mjesečne – radničke, umirovljeničke, studentske, učeničke) bilježi se povećanje veće od 30 posto.

Taj zanimljivi projekt nastao je uz sufinanciranje Vlade RH, odnosno Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, a uz inicijatora, Virovitičko-podravsku županiju, stale su i sve općine i gradovi s područja županije. Javnolinijski prijevoz u Virovitičko-podravskoj županiji postao je tako dostupan svima po iznimno povoljnoj cijeni karte, koja je, zahvaljujući sinergiji Vlade, resornog ministarstva, Županije, općina i gradova, i do 90 posto niža nego što je bila prije.

- Pokazalo se kako ta javna usluga ima veliku važnost za sve stanovnike Virovitičko-podravske županije, pogotovo za mještane koji žive u ruralnim područjima. Ovim programom povezali smo sva mjesta u našoj županiji, olakšavši prijevoz našim stanovnicima od istoka prema zapadu, od Stare Jošave do Kladara – zaključio je Bojan Mijok, županijski pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu.

Kroz taj projekt uvedeno je 49 županijskih i 31 međužupanijska linija (ukupno 1.389.947 kilometara).

Ugovor o sufinanciranju javne usluge prijevoza putnika u cestovnom prometu potpisali su potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Dijana Stanić Rešicki
Uvedeno je 49 županijskih i 31 međužupanijska linija (ukupno 1.389.947 kilometara)

91,27

posto veća je prodaja jednosmjernih karata

Možda ste propustili...

U ĐAKOVAČKOJ KATEDRALI,NA PETROVO

Nadbiskup Hranić zaredio dvojicu svećenika

TURISTIČKA ZAJEDNICA NAŠICA U PROJEKTU

Dobili novac za sadnju stabala

Najčitanije iz rubrike