Regija
POČEO LJETNI SPORTSKI KAMP U VUKOVARU

Vježbe i zabavni program za djecu
Objavljeno 23. lipnja, 2024.
VUKOVAR



Udruga kineziologa grada Vukovara provodi program "Ljetni sportski kamp", odnosno program sportsko-rekreativnih boravaka kojim se djeci različitih dobnih skupina omogućuje organizirano tjelesno vježbanje uz stručno vodstvo kineziologa.

Provedba prvoga ciklusa počinje u ponedjeljak (danas, 24. lipnja), što je odličan povod za razgovor s Daliborom Bičanićem, predsjednikom Udruge kineziologa grada Vukovara.

- Program provodimo u vrijeme ljetnih školskih praznika od 2017. godine, kada smo, svjesni činjenice da djeca sve više vremena provode uz nove tehnologije, odlučili organizirati zabavan i edukativan program. Svake je godine interes djece i njihovih roditelja sve veći. Do sada smo kamp provodili u četiri ciklusa, tijekom srpnja, a ove godine krećemo ranije i imat ćemo pet organiziranih ciklusa - rekao je Bičanić.

Djeci su na raspolaganju sportovi s loptom, aktivnosti u kuglani, na atletskom stadionu, teniskim terenima i bazenu.

- Novina je aktivnost u adrenalinskom parku u Andrijaševcima, a kao i prethodnih godina imamo suradnju s HGSS-om, koji nam je ustupio stijenu za penjanje. Cijena ciklusa iznosi 60 eura, što je niže nego u mnogim drugim gradovima, a siguran sam da imamo najkvalitetniji i najsadržajniji rad s djecom. Želja nam je okupiti što više djece i učiniti joj ljetne praznike što aktivnijim i zabavnijim - poručio je Bičanić.

Na taj bi način, vjeruju u toj udruzi, djeca stekla naviku rekreativnog bavljenja nekim od sportova. Polaznici dolaze iz cijeloga svijeta, jer je riječ i o djeci koja dio praznika provode kod obitelji na širem vukovarskom području.

- Upisuju se djeca iz Vukovara i okolnih mjesta, redovito imamo polaznike iz Zagreba i Dalmacije, one koji žive u Austriji i Njemačkoj, pa čak i u SAD-u i Australiji. Kad roditelji vide da je dijete zadovoljno, često ga upišu i na još jedan ciklus, što je najbolja potvrda kvalitete programa koji nudimo - zaključio je. Djeci su osigurani obroci i osvježavajući napitci, prijave su i dalje otvorene, a svaki ciklus traje pet dana, od ponedjeljka do petka, od 8 do 15 sati. D. Korpoš
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike