Regija
OPET BEZ SJEDNICE

Komunalni radovi stoje bez Vijeća
Objavljeno 21. lipnja, 2024.
ORAHOVICA - I drugi pokušaj održavanja izvanredne sjednice Gradskog vijeća Orahovice nije uspio, sjednica je započeta i prekinuta zbog nedostatka kvoruma. Naime, nakon što je prva sjednica prekinuta zbog istog razloga, predsjednica Vijeća Suzana Đebro-Maričić sazvala je novu, čije su glavne teme trebale biti vezane za Izletište Jezero, no na njoj su ostali samo vijećnici HDZ-a i HSS-a uz Đebro-Maričić (SDP), što je 6 od ukupno 13 vijećnika.



- Nažalost, ni ovaj put nismo uspjeli održati ovu važnu sjednicu. Posebno mi je žao zbog naših sugrađana koji su izabrali svoje vijećnike i oni ne obavljaju svoju dužnosti i ne dolaze na sjednice. Ponovno nisu došla tri vijećnika Nezavisne liste Zajedno, tri vijećnika SDP-a te vijećnica Nezavisne liste Hrabro, koja dođe na sjednicu i prije samog početka ustane i ode kako bi srušila kvorum - kaže gradonačelnik Saša Rister te naglašava važnost te sjednice.



- Riječ je o dvije točke. Na posljednjoj održanoj sjednici 23. travnja Gradsko vijeće povjerilo je upravljanje kompleksom Jezero poduzeću Ružica grad. Tom odlukom gradsko poduzeće Ružica grad dodatno se registriralo za obavljanje određenih komunalnih poslova, kao što su naplata parkinga, košnja, održavanje sanitarnih čvorova i održavanje samog jezera, i nakon te registracije Gradsko vijeće mora donijeti odluku i opće uvjete koji se tiču rada toga poduzeća na jezeru. I sada, nažalost, u dva pokušaja nemamo kvorum i te odluke nisu donesene, pa imamo veliki problem na jezeru. Svi koji dolaze na kupanje vide da su sanitarni čvorovi zatvoreni i to će tako ostati dok Gradsko vijeće ne prihvati opće uvjete da navedeno poduzeće zakonski može obavljati posao održavanja – kaže Rister.



- Skoro smo u sedmom mjesecu, turistička sezona naveliko je počela, a mi se moramo suočavati s ovim nepotrebnim problemima. Zakonski moramo u tri mjeseca od posljednje sjednice održati novu, a to nam izlazi u srpnju. Hoće li Ministarstvo uprave morati ponovno raspustiti Vijeće? Tada tek dolazi problem jer ulazimo u izbornu godinu, neće biti Vijeća, nećemo moći završiti projekte koje smo planirali i ponovno gubimo godinu dana na žalost naših sugrađana. Ja ipak vjerujem da će vijećnici doći na iduću sjednicu, sazvanu za 24. lipnja - zaključio je Rister. V.G.
Možda ste propustili...

JAVNOLINIJSKI PRIJEVOZ DOSTUPAN SVIMA

Prodaja prijevoznih karata porasla 91 %

VATROGASNE IGRE POMLATKA I MLADEŽI U SKLOPU DANA OPĆINE

Dječje prijateljstvo najveća pobjeda

JUBILARNA, 10. ORAHOVAČKA KULENIJADA

Unatoč dosta teškoj godini kuleni odlični

Najčitanije iz rubrike