Regija
JEDINSTVEN DOGAĐAJ ZA LJUBITELJE KONJA

U Pleternici spektakularno europsko konjičko natjecanje
Objavljeno 21. lipnja, 2024.
U srijedu je PARTY Disco Madness by DJ Pavka. U petak u 21 sat Noćna party vožnja
PLETERNICA - Konjički klub Pleternica spreman je kao domaćin za Međunarodni konjički turnir koji će se održati od 26. do 30. lipnja. Na najveći konjički turinir u Hrvatskoj dolaze ekipe iz Rumunjske, Mađarske, Italije, Slovenije, Austrije, Srbije, Hrvatske..., s više od 60 natjecatelja.

Svjetski standardi


Ekipe imaju znatno više članova no što je samih vozača natjecatelja, tako da taj organizacijski zahtjevan događaj Pleterničani pripremaju uz pomoć Grada Pleternice, Požeško-slavonske županije, brojnih OPG-ova i sponzora. Marljivim radom članova kluba, zaljubljenika u vrijedne životinje, i uz novčanu potporu hipodrom je uređen prema svim standardima Svjetske konjičke asocijacije.

- Prije tri godine krenuli smo s proširenjem hipodromskog prostora za organizaciju natjecanja. Trenutačno imamo dovoljno prostora koji koristimo i na kojemu nam je želja u budućnosti imati i vlastite štale i školu jahanja. Ponosni smo na naša tri vozača, Mateja Bela, Vinka Katića i Stjepana Matijevića, koji voze i Croatia Cup i oba kola Prvenstva Hrvatske – kaže Marija Buće, predsjednica Konjičkog kluba.

Turnir je prošlih godina trajao tri dana, a povećanjem broja vozača povećao se i broj dana održavanja. Uz sve to, tijekom godina povećavala se i ugostiteljska i cjelokupna turistička ponuda.

- Ove godine krećemo s jednom novinom, i to već u srijedu. Premijerno ove godine, na Trgu bećarca u Pleternici u srijedu, 26. lipnja, u 20.30 održat će se izvlačenje startnih brojeva uz PARTY Disco Madness by DJ Pavka – kaže Marija Buće. Kako stoji u najavi, bit će to diskogroznica - od legendarnih ‘80-ih do posljednjih domaćih i stranih hitova. Red hrane, red pića po želji, puno društva i dobar provod zajamčeni su!

Petak prijepodne rezerviran je za dresurnu vožnju, a navečer je ponovno vrijeme za zabavu. Zasvirat će i zapjevati TS Zlatna dolina, a u 21 sat slijedi jedinstveni turnir u Hrvatskoj – Noćna party vožnja. Večer će završiti koncertom Ivana Štivića. U subotu je na rasporedu maratonska utakmica, a navečer od 19 sati druženje uz TS Zlatna dolina. U nedjelju je završnica turnira, koja u 10 sati počinje vožnjom čunjeva. Pleternički klub ima svoje favorite, koji se s natjecanja ne vraćaju bez pehara. Vozači Vinko Katić, Stjepan Matijević i Matej Belo natječu se na međunarodnim turnirima i postižu vrijedne rezultate.

Među top pet


Domagoj Katić, zamjenik gradonačelnice Pleternice i predsjednik Odbora za zapreke Hrvatskoga konjičkog saveza, kaže kako je predstojeći turnir poseban: "Ne samo da smo jedinstven turnir u Hrvatskoj nego je ovo jedino natjecanje u jugoistočnoj Europi. Mi smo i sad, bez lažne skromnosti, u top pet turnira u Europi."

Svakako treba spomenuti i da tijekom svih dana turnira, od srijede do nedjelje, sve posjetitelje očekuje bogata ugostiteljska ponuda. Dječje igraonice su u petak i subotu od 16 sati, kao i vožnja turističkim vlakićem po Pleternici. U suradnji s letačkim klubom “Bumbar” bit će organiziran let paraglajderom po popularnim cijenama. Uz sve to, bit će i bogata ponuda lokalnih OPG-ova uz glazbeni program. Marija Buće, predsjednica Konjičkog kluba Pleternica, kaže da su se pobrinuli za sve uzraste kako bi ovo jedinstveno natjecanje bilo doživljaj za sve posjetitelje. Spektakularno europsko konjičko natjecanje u Pleternici bit će popraćeno bogatom turističkom ponudom.

Branka Starčević Tesari
Ovo je jedan od najveća tri zaprežna turnira u svijetu, ističe Marija Buće, predsjednica KK Pleternica

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PO OSVJEŽENJE U ŠEĆERANU, U ZDRAVLJAK JADRAN

Recept za sladoled Alil
nije mijenjao 40 godina

2

NEZADOVOLJNI KANDIDATI UPOZORAVAJU:

Na nezakonit način žele
zemlju dati podobnima

3

PRIMAJU SE PRIJAVE

Fišijada