Autoglas
AMERICAN WEEK

Nekoliko stotina motocikala Harley Davidson u Osijeku
Objavljeno 18. lipnja, 2024.
Bike & Car Show održat će se u dvorani Gradski vrt od 5. do 7. srpnja
Prvog vikenda u srpnju Osijek će okupirati nekoliko stotina motocikala Harley Davidson. Oni će u Osijek doći zbog prvog American Week - Bike & Car Showa. Riječ je o do sada najvećoj prezentaciji Harley Davidsona u Slavoniji i Baranji - posjetitelji će moći pogledati najnovije motocikle Harley Davidson (njih 50-ak), a bit će organizirana i izložba američkih automobila. Bike & Car Show održava se od 5. do 7. srpnja (od petka do subote) u Sportskoj dvorani Gradski vrt, ali ispred nje. Dobra vijest za posjetitelje je da je ulaz besplatan za sve. Pokrovitelj događaja je Grad Osijek.

Međutim, ništa od ovoga ne bi bilo da nije bilo Ivana Vukelje iz Nuštra, predsjednika udruge H-D- Riders Panonia, ujedno i vlasnika CPR radionice Custom Garage. Kao strastveni ljubitelj američkih vozila, Vukelja je prije podosta godina otvorio CPR radionicu i svojim radom osvojio nekoliko iznimno vrijednih nagrada u natjecanju Custom Show, koja je okupljala i po nekoliko tisuća vlasnika Harley Davidsona. Žarko Vukelja želio je Show dovesti u Slavoniju, pa je uz pomoć članova udruge počeo razgovore s gradskim i županijskim vlastima, koje su podržale njegovu ideju. Nakon toga bilo je potrebno jako puno truda dovesti europski HD glamur u Osijek.

Veliku zaslugu za dolazak stotina motocikala u Osijek ima Marcel Masaryk iz Custom Chrome Europe, koji je nagovorio sam Harley Davidson da pošalje svog zastupnika s novim Harley Davidsonima i svojim štandom u Osijek. Osim Harley Davidsona i Custom Chroma svoj štand u Osijeku imat će i jedan od vodećih svjetskih proizvođača "auspuha" Jackill & Hide.

Što se tiče samog događaja, u dvorani će biti izloženo 50 najnovijih Harley Davidsona, a na platou između dvorane i zapadne tribine nogometnog stadiona više od 80 američkih automobila, koji će se u nekoliko kategorija natjecati za nagrade. Zbog American Weeka u Osijek će se dovesti više od 200 vozača Harley Davidsona.

Uz predstavnike Grada i Županije, American Week otvorit će Nathalie Reyes, veleposlanica Sjedinjenih Država u Hrvatskoj.

Milan Bugarić
ZABAVA TIJEKOM CIJELOG VIKENDA
Osim izložbe motocikala i automobila u petak će se održati trening rodea (na mehaničkom biku) za djevojke. Natjecanje je u subotu, a nagrada za prvo mjesto je 500 €. Tijekom subote će biti organiziran akrobatski let avionom iznad dvorane Gradski vrt. Za zabavu je u petak zadužen bend Greasy Flat 4, a subota je rezervirana za Bosak and second band.

Možda ste propustili...

USKORO AUKCIJA DRŽAVNIH VOZILA, PRIJAVE DO 30. SRPNJA

Tomo Vinković skuplji od Mercedesa

PRODAJA AUTOMOBILA U LIPNJU

Škoda i VW apsolutni prvaci ljetne sezone

Najčitanije iz rubrike