Sport
ČLAN UDARNIH 11 ALBANIJE JASIR ASANI PROPUSTIO TRENING

I početna trema sad je nestala
Objavljeno 18. lipnja, 2024.
Premda su hrvatski i albanski navijači odnijeli pobjedu na tribinama Olimpijskog stadiona u Berlinu i Westfalena u Dortmundu, nogometaši tih dviju zemalja porazima su otvorili Euro. Hrvatska je izgubila sa 3:0 od Španjolske, a Albanija je poražena od Italije (2:1). Za oba sastava srijeda će biti možda i posljednja prilika za ostanak u igri za prolaz.



Albanija je u kvalifikacijama bila iznenađujući pobjednik skupine F, ispred Češke i Poljske, koje su također izborile Euro. Dobila je četiri od osam utakmica, uz tri remija i samo jedan poraz, izgubivši od Poljske u Varšavi u prvoj utakmici u skupini. Euro u Njemačkoj otvorili su porazom od Azzurra premda su poveli golom Nedima Bajramija u 22. sekundi, što je najbrži pogodak u povijesti europskih prvenstava.



- Imali smo malu tremu u debiju, nije nam bilo lako, ovo je tek drugo europsko prvenstvo, nova smo ekipa. Nismo loše prošli protiv Italije, ostali smo u igri do kraja - poručio je albanski izbornik Sylvinho.



- Što očekujem od sljedeće utakmice? Hrvatska je tehnički vrlo jaka, za nas je ova utakmica sada odlučujuća. Moramo ostvariti pozitivan rezultat - dodao je brazilski stručnjak na klupi Albanije.



Našem idućem suparniku, protiv kojeg Vatreni još nisu igrali, u susretu s Italijom ozlijedio se krilni igrač Jasir Asani. Član korejskog Gwangjua ozlijedio je gležanj i propustio posljednji trening. Asani je jedan od Silvinhovih nedodirljivih, koji je vjerovao krilnom napadaču iako se ove godine nije previše naigrao za svoj klub.



Unatoč tome Albanci plove na krilima optimizma.



- Izići ćemo na teren i dati sve od sebe. Moramo se boriti za svaku loptu, za svaki poen. Znamo da je Hrvatska teška momčad i neće biti lako - istaknuo je Bajrami.

Ivana Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike