Regija
VATROGASCI ORGANIZIRALI 2. ČOBANIJADU

Viljevčani skuhali najbolji čobanac
Objavljeno 17. lipnja, 2024.
CRNACDobrovoljno vatrogasno društvo Crnac u sklopu ovogodišnjeg obilježavanja Dana općine organiziralo je drugu Čobanijadu u Crncu, u dvorištu osnovne škole. Uz lijepo i sunčano vrijeme 23 ekipe iz Orahovice, Velikog Rastovca, Čačinaca, Zdenaca, Viljeva, Donjeg Miholjca i drugih mjesta u okolici okušali su se u kuhanju te poznate slavonske delicije. Nakon nešto više od tri sata kuhanja stručno ocjenjivačko povjerenstvo, koje su činili poznati i nagrađivani kuhar Zoran Putniković iz Orahovice kao predsjednik te Tomislav Kunštek i Tomo Pleša kao članovi, dalo se na posao. Kako su sami rekli, posao nije bio lak, ali bilo je i stvari na koje moraju upozoriti osobe koje su odlučuju kuhati čobanac. Potvrdio je to, obraćajući se svima, predsjednik povjerenstva Zoran Putniković.

- Bilo je jako dobrih uzoraka i baš kod njih su doslovno nijanse, pa na kraju i pola boda, odlučivale tko će biti ispred koga. Ipak, moram upozoriti na ono što smo primijetili, što se nikako u kuhanju čobanca ne smije raditi. Naime, kod dosta uzoraka ljudi su sve vrste mesa stavljali odjednom, pa se jedno raspadne, a drugo uopće nije kuhano, zatim, neki su bili preljuti, dakle ljutine mora biti, ali ne previše, i posebno se mora paziti na gustoću. Kod nekih je to više bio gulaš nego čobanac, i moram upozoriti one koji kuhaju da ne stavljaju svakakve začine u čobanac, to se osjeti i to nije dobro. Kada povučem crtu, zadovoljni smo, bilo je odličnih uzoraka i ovime što sam rekao ne želim nikoga obeshrabriti, nego baš suprotno, ovo je savjet da drugi put budu još bolji. Čestitam najboljima – rekao je Putniković. Na kraju najbolji čobanac skuhala je ekipa Udruge Vrećari Viljevo i dobila 65 bodova, drugo mjesto sa 62 boda pripalo je DVD-u Veliki Rastovac, a treće sa 61,5 bodova osvojila je ekipa Zagorjeli kotlić iz Crnca.

- Moje mišljenje je da za dobar čobanac treba dobra paprika, ali prije svega čobanac se mora voljeti kuhati, prava ljubav prema kuhanju donosi dobar čobanac. Čestitam svim sudionicima i vidimo se nagodinu sigurno – rekao je glavni kuhar pobjednika Vrećara iz Viljeva Mirko Klopotan. Nagrade najboljima uručili su predsjednik DVD-a Crnac i načelnik Općine Mato Damjan, a nazočne je potom zabavljao odlični tamburaški sastav Kontra. V.Grgurić
Možda ste propustili...

I NADALJE PRIJEPOR OKO PROČISTAČA - SDP:

Zašto su skrivali informacije?

VEĆA SIGURNOST U PROMETNOM NASELJU

Gotova pješačka staza u Ulici Eugena Kraja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NEZADOVOLJNI KANDIDATI UPOZORAVAJU:

Na nezakonit način žele
zemlju dati podobnima

2

U RODNOJ ŽUPI ROĐENJA BLAŽENE DJEVICE MARIJE U SEMELJCIMA

Vlč. Vuksanović slavi mladu misu

3

AKTIVNO LJETO U CRVENOM KRIŽU NAŠICE

Dostava toplih obroka, Ljetna škola i pomoć u kući za 72 korisnika