Regija
ZA IZRADU MREŽNIH STRANICA

Vlasnicima turističkih kapaciteta po 500 €
Objavljeno 17. lipnja, 2024.
VINKOVCIU Vinkovcima su podijeljeni ugovori korisnicima koji su ostvarili pravo na potporu u sklopu javnog poziva "Digitalizacija usluga u turizmu VSŽ", preko kojeg drugu godinu zaredom Vukovarsko-srijemska županija sufinancira vlasnike smještajnih i ugostiteljskih objekata iznosom od 500 eura za izradu ili dogradnju mrežnih stranica. Ukupna vrijednost javnog poziva je deset tisuća eura, a podijeljeno je 20 potpora. Zajedno s prošlom godinom, to je već 50 objekata koji su dobili tu potporu Županije.

- Bez vidljivosti teško da možemo doći do rezultata i mislimo da je to dobar put kako bismo svoje kapacitete i sve ono čime raspolažemo mogli učiniti vidljivima kako bismo lakše komunicirali i umrežili sve objekte da zainteresirani turisti imaju sve na jednom mjestu. Trudimo se izići u susret i vlasnicima objekata i svima koji dolaze u našu županiju – rekao je župan Damir Dekanić, dodavši kako su rezultati turizma u županiji itekako pozitivni u posljednje dvije godine, te je svake godine povećan broj noćenja i dolazaka.

- U prvih nekoliko mjeseci 2024. imamo gotovo jednak broj dolazaka, ali 30 posto više noćenja. Dobivamo ono o čemu dugo pričamo, da turisti ne dolaze samo na jedan dan, nego ostaju nekoliko dana. Želimo da ti ostanci budu što duži, da povećamo broj dolazaka jer se povećava i broj objekata, time je i usluga sve bolja – podsjetio je župan Dekanić.

Potporu od 500 eura ostvarila je i Marija Živković iz Štitara, vlasnica kuće za odmor Kuzmanovi dvori.

- Jako nam puno znači potpora jer smo novi, postojimo nešto više od godinu dana. Trenutno se reklamiramo preko društvenih mreža, a web-stranica će pridonijeti ozbiljnosti kojom ćemo pristupiti našim gostima, osigurat ćemo bolju promociju i privući više gostiju – kaže Marija Živković i podsjeća kako je njihova kuća autohtona šokačka, sa štagljem starim više od 100 godina i jedna od onih koja osim odmora nudi i pravi doživljaj Slavonije i najistočnije županije. Mirjana Zelenika iz Iloka, vlasnica Ribarske kuće i soba Izvor, na svom imanju ima kušaonicu pjenušaca, vina i čokoladnih pralinea, sve iz vlastite proizvodnje, pa joj ovakav oblik pomoći jako dobro dođe. M.Flego
Možda ste propustili...

NOVO PRIZNANJE VUKOVARSKIM GIMNAZIJALCIMA

Drugi u finalu Digitalnog inovacijskog inkubatora

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NEZADOVOLJNI KANDIDATI UPOZORAVAJU:

Na nezakonit način žele
zemlju dati podobnima

2

U RODNOJ ŽUPI ROĐENJA BLAŽENE DJEVICE MARIJE U SEMELJCIMA

Vlč. Vuksanović slavi mladu misu

3

AKTIVNO LJETO U CRVENOM KRIŽU NAŠICE

Dostava toplih obroka, Ljetna škola i pomoć u kući za 72 korisnika