Sport
TREBALA JE TO BITI VELIKA VEČER

Svijet na jednom mjestu, ali “kockice” su bile glavne
Objavljeno 16. lipnja, 2024.
Hrvatski navijači imali veselu zabavu na Breitscheidplatzu, nažalost, ne i na tribinama Olimpijskog stadiona u Berlinu
Hrvatski nogometaši imali su sve preduvjete da odigraju dobru utakmicu na otvaranju Eura 2024. na Olimpijskom stadionu u Berlinu, a na kraju su doživjeli - krah. Golema podrška s tribina Olimpijskog stadiona i vjetar u leđa iz domovine nisu bili dovoljni, Španjolska je bila bolja i slavila s uvjerljivih 3:0.

Na dan utakmice na berlinskim ulicama i trgovima dominirale su "kockice". Istina, dosadna kiša koja je padala u jutarnjim satima prijetila je "kockastom" partyju na Breitscheidplatzu koji je bio službeno okupljalište hrvatskih navijača. No nebo se smilovalo, kiša je stala, što je pokrenulo rijeke hrvatskih fanova prema tom odredištu. Svega je bilo na tom trgu, Španjolaca, Engleza, Škota, Talijana, Afroamerikanaca, Kineza, Japanaca i vrag će ga znati koga sve još. No Hrvata je bilo bar 50:1 u odnosu prema svima ostalima. Na vrhuncu okupljanja na Breitscheidplatzu bilo je vjerojatno i više od 10.000 ljudi, gorjelo je na sve strane, odjekivale su detonacije petardi, a priređen je i vatromet. Uglavnom, bio je to pravi hrvatski party s gostima iz drugih zemalja. Ostao je osjećaj kako navijači drugih reprezentacija nisu željeli propustiti okupljanje naših fanova jer to je uvijek poseban događaj. Na kraju, razvijena je i ona poznata velika hrvatska zastava koja na svako veliko natjecanje stiže iz Crikvenice. Ovaj put zastavu, koja je duga 107, široka 12,5 metara te teška 150 kilograma, nije bilo moguće raširiti na samom Breitscheidlenplatzu, koji je bio pun kao šipak, pa se taj događaj zbio stotinjak metara dalje, a privukao je, kao i uvijek veliku pozornost. Inače, raznih je živopisnih likova nazočilo toj hrvatskoj veselici, a posebnu su pozornost izazvale dvije Kineskinje. Jedna je bila odjevena u hrvatske boje i ponosno je klicala "Mi smo Hrvati", ali je odbijala primiti ponuđeno okrepljenje od naših ljudi.

- Hvala, ali ne pijem alkohol.

Ne‘š ti navijačice. Ali, hajde, njezina je prijateljica, pak, bila mnogo manje temperametna. Nosila je španjolski dres, pa je brzo shvatila kako se njezin glas neće daleko čuti u tom moru hrvatskih navijača. Inače, ta kineska Hrvatica studira u Češkoj i dobro razumije hrvatski jezik ako joj ga govorite polakše. Nakon zabave na Breitscheidplatzu rijeke navijača su krenule prema stadionu. Nažalost, nakon utakmice, ljudi s "kockastim" obilježjima više nisu bili tako raspjevani i dobro raspoloženi kao uoči utakmice.

Dalibor Keler
Možda ste propustili...

TRI KORNERA PENAL UZ OSJEČKO

Raspucani osječki kultni restorani

ČLAN UDARNIH 11 ALBANIJE JASIR ASANI PROPUSTIO TRENING

I početna trema sad je nestala

Najčitanije iz rubrike