Sport
SKUPINA D: AUSTRIJA I FRANCUSKA (21) U DUSSELDORFU

Jedni žele iznenađenje, a drugi kreću po iskupljenje
Objavljeno 16. lipnja, 2024.
Ponedjeljak na Euru zaključit će dvoboj u Düsserdolfu, od 21 sat na travnjak istrčava jedan od favorita za naslov. Ambicije Francuske će na startu skupine D testirati Austrija, koju mnogi vide kao selekciju koja je u stanju nositi se sa svakim favoritom. Pitanje je samo mogu li izabranici Ralfa Ragnicka odmah kreirati iznenađenje i ostati neporaženi protiv Galskih pijetlova, koji su u Njemačku stigli s ciljem iskupiti se za podbačaj na prethodnoj kontinentalnoj smotri, kada su zaustavljeni u osmini finala.

- U kvalifikacijama smo bili jedna od reprezentacija koja je svojim suparnicima dopustila najmanje udaraca prema našim vratima. Ako tu razinu zadržimo u skupini, već na prvoj utakmici, tada smo u stanju svakome otežati posao. Teško da možemo imati bolji test naših želja od dvoboja s jednim od favorita prvenstva, koji ima iznimnu kvalitetu i napadački potencijal, kaže austrijski izbornik, koji će tražiti formulu kako zaustaviti nalet Mbapea i društva.

Njegov kolega s druge strane ima slatke brige, kako od kvantitete i kvalitete pronaći najbolju formaciju. Didier Dechamps bi u slučaju da ode do kraja postao prvi koji bi imao euro i svjetsku titulu osvojenu kao igrač i trener.

- Tek smo na početku, za ostvarenje ambicija moramo odraditi dobar posao u skupini. Čeka nas zahtjevan protivnik, organizirana i obrambeno sjajno posložena momčad, koju neće biti lako probiti - smatra Deschamps.

Posljednje okršaje ove dvije selekcije imale su prije dvije godine u Ligi nacija. Francuzi su slavili kod kuće (2:0) u Beču je završilo bez pobjednika (1:1). Vjerujemo da Austrijanci ne bi imali ništa protiv još jednog takvog ishoda. N.B.
Ponedjeljak/17. 6./ 21 sat/

Düsseldorf

AUSTRIJA - FRANCUSKA

       Pentz       Maignan

       Posch       Kounde

       Danso       Saliba

       Wober       Upamecano

       Mwene       Hernandez

       Siewald       Kante

       Grillitsch       Rabiot

       Laimer       Dembele

       Sabitzer       Griezmann

       Baumgartner       Mbappe

       Gregoritsc       Thuram

Možda ste propustili...

STALNO NA RUBU ŽUTOG KARTONA

Brozović sve više kasni

POBJEDA NA STARTU IMALA VISOKU CIJENU

Mbappe preskače utakmicu protiv Nizozemske

Najčitanije iz rubrike