Regija
OD 26. DO 30. LIPNJA

U Pleternici najveći konjički turnir u RH
Objavljeno 16. lipnja, 2024.
PLETERNICA - Završavaju se pripreme za najveći konjički turnir u Hrvatskoj, koji će okupiti natjecatelje iz nekoliko susjednih država. Dosad je prijavljeno više od 60 natjecatelja, ali ih se očekuje i više jer je prijavljivanje još uvijek u tijeku. Na Međunarodni konjički turnir od 26. do 30. lipnja dolaze ekipe iz Rumunjske, Mađarske, Italije, Slovenije, Austrije, Srbije, Hrvatske...

Konjički klub Pleternica s Gradom Pleternicom uređivao je hipodrom za natjecanje unazad dvije-tri godine, tako da je spreman prema svim standardima Svjetske konjičke asocijacije, kako bi to zadovoljilo sve potrebne. "Ne samo da smo jedinstven turnir u Hrvatskoj nego je ovo jedino natjecanje u jugoistočnoj Europi. Mi smo i sad, bez lažne skromnosti, u top pet turnira u Europi", rekao je Domagoj Katić, zamjenik gradonačelnice Grada Pleternice.

Turnir počinje 26. lipnja uvečer, kada će na Trgu bećarca biti izvučeni brojevi za redoslijed natjecatelja, a sutradan je noćna party-vožnja, jedinstveni turnir u Hrvatskoj. Središnji dio turnira maratonska je utakmica 29. lipnja u 10 sati, a sljedeći je dan vožnja preciznosti i proglašenje pobjednika. Uz to, Grad Pleternica je s Turističkom zajednicom organizirao bogat zabavni program tako da će konjički spektakl biti razlog mnogima da dođu i provedu vrijeme uz odličan program. B.S.T.
Možda ste propustili...

“GO GREEN IN SPORT”

Poticaj ekokulturi sportskih klubova

POBOŽNOSTI TIJEKOM TRODNEVNICE U BREZNICI ĐAKOVAČKOJ

Gospa Karmelska u Karmelu sv. Josipa

O MLINCIMA IZ ZBIRKE ZDRAVKA LOVRIĆA

Izložbu “Miris kave” popratio je i katalog

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NEZADOVOLJNI KANDIDATI UPOZORAVAJU:

Na nezakonit način žele
zemlju dati podobnima

2

U RODNOJ ŽUPI ROĐENJA BLAŽENE DJEVICE MARIJE U SEMELJCIMA

Vlč. Vuksanović slavi mladu misu

3

AKTIVNO LJETO U CRVENOM KRIŽU NAŠICE

Dostava toplih obroka, Ljetna škola i pomoć u kući za 72 korisnika