Novosti
MINISTAR OBRANE RH

Anušić: Hrvatska će pomagati Ukrajini dokle god bude trebalo
Objavljeno 13. lipnja, 2024.

ZAGREB - Hrvatski ministar obrane Ivan Anušić istaknuo je u četvrtak na sastanku članica NATO-a da će Hrvatska podupirati i pomagati Ukrajinu koliko god to bude bilo potrebno te poručio da je podrška zapadnih zemalja ključna da bi se Ukrajina mogla uspješno braniti od ruske agresije, priopćio je MORH.

„Moramo nastaviti jačati inicijative unutar NATO i EU okvira koje mogu pojačati ukrajinsku obranu od ruske agresije”, istaknuo je ministar Anušić na sastanku ministra obrane članica NATO-a u Bruxellesu, navodi se u priopćenju.

Anušić je podsjetio da je Hrvatska od početka ruske agresije Ukrajini donirala vojne opreme u iznosu od 185 milijuna eura.

Potpredsjednik hrvatske vlade i ministar obrane sudjeluje u četvrtak i petak na sastanku ministara obrane NATO-a u Bruxellesu, priopćilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske

Na sastanku ministara obrane NATO-a se dovršavaju pripreme uoči NATO summita u Washingtonu, posebno kada je riječ o paketu odluka o Ukrajini te temama vezanim uz odvraćanje i obranu, a u četvrtak je održana sjednica Vijeća NATO – Ukrajina.

(Hina)

Možda ste propustili...

HRVATSKI SABOR

Zastupnici idu na odmor

MINISTAR ANUŠIĆ NAJAVIO VOJNU POTPORU HRVATSKE

Pomoć Ukrajini 66,6 milijuna eura

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

FORTENOVA GRUPA ODLUČILA

Podravka će biti novi vlasnik Belja, PIK-a Vinkovci, Vupika...

2

GUSTOĆA NASELJENOSTI U HRVATSKOJ

Najgušće naseljena Rijeka, a četvrti je Slavonski Brod

3

VINKO FILIPOVIĆ RAVNATELJ NCVVO-A, O PORAŽAVAJUĆIM REZULTATIMA MATURE

Najneugodnije iznenađenje je porast broja pristupnika koji nisu položili hrvatski