Osijek
HRVATSKA VOJSKA U TVRĐI

Pokazne vježbe, naoružanje, ali i prelet Rafalea!
Objavljeno 14. lipnja, 2024.
Druženje građana i pripadnika Hrvatske vojske održat će se u subotu u Tvrđi na tri lokacije
Tvrđa će u subotu biti "pod okupacijom" Hrvatske vojske! Promotivnom, naravno - za sve posjetitelje grada Osijeka organizirat će se atraktivne pokazne vježbe i prikaz sposobnosti te izložba vojne opreme i naoružanja Hrvatske vojske na tri lokacije. Na osječkom nebu očekuje se prelet višenamjenskih borbenih aviona Rafale, kao i helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Ministarstvo obrane RH i Hrvatska vojska pozivaju građane grada Osijeka i sve zainteresirane posjetitelje na zajedničko druženje s pripadnicima Hrvatske vojske, u subotu od 9 do 13 sati. Središnji dio programa koji obuhvaća atraktivne pokazne vježbe i prikaz sposobnosti Hrvatske vojske započinje u 10 sati, a događaj je organiziran u cilju promocije vojnog poziva pod geslom "Postani hrvatski vojnik".

Tom prigodom građani će u razgovoru s pripadnicima Hrvatske vojske moći saznati sve informacije o vojnom pozivu i mogućnostima ostvarivanja karijere u Hrvatskoj vojsci, uključujući informacije o dragovoljnom vojnom osposobljavanju, vojno-studijskim programima, stipendiranju učenika srednjih škola te o svim praktičnim i specifičnim karakteristikama vojnog poziva.

Svoja iskustva u Hrvatskoj vojsci s građanima će podijeliti istaknuti pripadnici Hrvatske vojske, pobjednici natjecanja za najspremnijeg pripadnika Hrvatske vojske "Prvi za Hrvatsku", pripadnici koji su ostvarili zapažene rezultate na međunarodnom natjecanju u SAD-u "Minnesota Best Warrior Competition", ročnici koji se trenutno nalaze na dragovoljnom služenju vojnog roka, kadeti Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" i vojni piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Na prostor između Bastiona i nogometnog igrališta "Elektra", od 9 do 13 sati planirane su pokazne vježbe postrojbi Hrvatske vojske. Središnji dio započinje u 10 sati i uključuje prikaz rada robota za uklanjanje minsko-eksplozivnog sredstva, prikaz rada Antiterorističke vojne policije, prikaz sposobnosti vojno-policijskih pasa, rukovanja dronom te vojno-akrobatska vježba Počasno-zaštitne bojne. Pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga izvest će skok padobranom i pokaznu vježbu zauzimanja visoko vrijednog cilja.

Na Trgu Svetog Trojstva u 9.30 planirana je atraktivna vojno-akrobatska vježba Počasno-zaštitne bojne. Na prostoru kod II. gimnazije bit će postavljena izložba naoružanja i vojne opreme na kojoj će posjetitelji moći razgledati opremu i naoružanje kojim se koristi Hrvatska vojska.

U bogatom vojnom programu sudjelovat će i višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, čiji je prelet planiran u 11.05.

Dario Kuštro
Možda ste propustili...

NAKON USPJEHA NA ŽUPANIJSKIM NATJECANJIMA

Uručene nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola

U POVODU DANA GLAZBE

Zamisli život u ritmu muzike

Najčitanije iz rubrike