Kultura
DJEČJE KAZALIŠTE BRANKA MIHALJEVIĆA

Dvije premijere osnovnoškolaca
Objavljeno 14. lipnja, 2024.
Dramski studio Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića za osnovnoškolce ovoga vikenda predstavlja dva premijerna naslova. Starija skupina u subotu, 15. lipnja, u 18 sati igra predstavu "Lektira nije muka", a mlađa će nastupiti u nedjelju u 10.30 i izvesti svoju godišnju produkciju "Cirkusgrad".

Polaznici starije skupine Dramskog studija Kazališta predstavit će se izvedbom dvaju lektirnih naslova u "Lektira nije muka" - Ephraim Kishon "Kod kuće je najgore" i Ana Đokić "Vitez željeznog srca". Prva predstava na duhovit način obrađuje tematiku jedne neobično obične obitelji sa svim zgodama i nezgodama koje doživljavaju roditelji i djeca diljem svijeta. Polaznici su unutar nje pronašli inspiraciju i poveznicu sa svojim životima te će šarolikom lepezom karaktera nastojati zabaviti svakog gledatelja i potaknuti na razmišljanje. Nakon "ozbiljnih tema" gledatelji će imati priliku pogledati fantastičnu ljubavnu bajku s grmljavinom, njištanjem, škripanjem i snažnim otkucajima srca koja će razgaliti i one "najhladnije". Ako želite vidjeti kako današnje mlade generacije doživljavaju svijet, što ih muči, a što raduje, dođite i zajedno s nama uživajte u maštovitim scenskim rješenjima naših polaznika, javljaju iz Kazališta.

Polaznici mlađe skupine ove godine će se predstaviti izvedbom dramskog teksta "Cirkusgrad" autorice Ines Škuflić Horvat. Radeći na scenskom uprizorenju polaznici su svladali osnovne vještine scenskog govora, pokreta, radnje i kolektivne igre. Naglasak je bio na osobnosti svakog pojedinca i nalaženju zadataka koji će odgovarati njegovim sposobnostima i interesima. Vesela priča o gradu prepunom smijeha i ljubavi u kojemu jednog neobičnog dana sve pođe ukrivo razveselit će sve gledatelje i unijeti toplinu u njihova srca. Nadamo se da ćete uživati zajedno s nama i pogledati kako su naši polaznici svoje male korake u životu prenijeli u one još manje - prve korake na sceni, poručili su iz Kazališta.

Ulaznice po cijeni od 2,5 eura možete kupiti na blagajni Kazališta sat vremena uoči izvedbi. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DLJI:

Premijera “Kafetarije”

2

19. BIZOVAČKE LJETNE VEČERI

Izložba slikara Andrije Ivanišića iz Valpova

3

2. FESTIVAL KREATIVNOG PISANJA

Gorski kotar: Kreativno pisanje