Regija
NAŠICE OBILJEŽILE DAN GRADA I ANTUNOVO

Dodijeljene nagrade za
humanitarno djelovanje
Objavljeno 13. lipnja, 2024.
NAŠICEU povodu Dana grada Našica i blagdana sv. Antuna Padovanskog u dvorcu Pejačević održana je svečana sjednica Gradskog vijeća. Sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Žagar, nakon čega se gradonačelnik Krešimir Kašuba osvrnuo na projekte i investicije.

Okupljenima su se prigodno obratili izaslanik predsjednika Vlade RH i zamjenik osječko-baranjskog župana Josip Miletić te izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Goran Ivanović. Svi oni čestitali su Dan grada i blagdan sv. Antuna Padovanskog, poželjevši stalni napredak.

Na sjednici su dodijeljena javna priznanja. Nagrada za životno djelo dodijeljena je Borisu Paviću, koji je 102 puta dao krv, Mirku Košturjaku za razvoj i unaprjeđenje tehničke kulture te postumno Zvonimiru Ljubljanoviću za poseban doprinos razvoju vatrogasne djelatnosti. Uime Zvonimira Ljubljanovića nagradu za životno djelo preuzela je njegova supruga Ljiljana Ljubljanović.

Nagrade Grada Našica primili su višestruki darovatelji krvi Jerko Bešlić, Zlatko Krištofik, Josip Kršan, Alen Krištofik, Branimir Markulić, Željko Malovčak i Ante Mulalić, zatim Viktor Šafranko za nesebično pomaganje mještanima naselja Lile, Miroslav Umiljanović za aktivnosti na poboljšanju života u naselju Martinu, Dean Kopri za glazbeno predstavljanje skladateljice Dore Pejačević i Humanitarna udruga Dar dobrote za uspjehe tijekom desetogodišnjeg humanitarnog djelovanja.

Dobitnici ovogodišnjih zahvalnica Grada Našica su Matica slovačka Jelisavac za kulturni napredak i razvitak naselja Jelisavca, Jakov Solomun i Goran Galić za hrabri čin spašavanja ljudskog života te Željko Bortek, Tomislav Divjanović, Ivica Jančula, Anton Kukuruzović, Tomica Stojaković, Marko Štefančić i Boris Šteher, višestruki darovatelji krvi. U glazbenom dijelu programa nastupio je HKD Lisinski Našice. Uoči sjednice kod spomen-obilježja Uskrsla Hrvatska brojna izaslanstva položila su vijence i upalila svijeće. U župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog fra Gabrijel Bošnjak iz Samostana Gospe Trsatske u Rijeci predvodio je svečanu misu, a središtem grada prošla je i antunovska procesija. S.Fridl
Možda ste propustili...

USPJEH AK-a PANONIJA NA PRVENSTVU HRVATSKE U KARTING-SLALOMU

Dvoje našičkih vozača ušlo u reprezentaciju

VEĆA SIGURNOST U PROMETNOM NASELJU

Gotova pješačka staza u Ulici Eugena Kraja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NEZADOVOLJNI KANDIDATI UPOZORAVAJU:

Na nezakonit način žele
zemlju dati podobnima

2

U RODNOJ ŽUPI ROĐENJA BLAŽENE DJEVICE MARIJE U SEMELJCIMA

Vlč. Vuksanović slavi mladu misu

3

AKTIVNO LJETO U CRVENOM KRIŽU NAŠICE

Dostava toplih obroka, Ljetna škola i pomoć u kući za 72 korisnika