Regija
VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Zbog tuče proglašena prirodna nepogoda
Objavljeno 12. lipnja, 2024.
VINKOVCI - Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić donio je odluku o proglašenju prirodne nepogode od tuče na području općina Drenovci, Nijemci, Tompojevci i Tovarnik te gradova Županje i Iloka.



Nepogoda je proglašena zbog tuče kojom su na navedenom području nanesene velike materijalne štete na poljoprivredi i građevinama u razdoblju od 24. svibnja do 5. lipnja ove godine, izvijestile su stručne službe Županije. Sukladno sa Zakonom o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda, tom se odlukom obvezuju gradska i općinska povjerenstva da unesu prve procjene štete u Registar šteta u propisanom roku.



U velikom olujnom nevremenu praćenom tučom i obilnom kišom nastale su velike štete u poljima, na kućama i drugim objektima, u vinogradima i voćnjacima, ali kompletne štete još nisu posvuda procijenjene. U Iloku je bujica nastala zbog obilne kiše tekla ulicama jer odvodni sustav nije mogao odvesti tako velike količine vode, a led je nanio velike štete u vinogradima iločkog vinogorja. Poplavljene su privatne vinarije, kuće i ambulanta, a voda je ušla i u Muzej grada Iloka. Bilo je mnogo srušenih krovova i stabala, pa su vatrogasci i djelatnici Komunalca imali pune ruke posla.



Velike su štete nastale i u županjskoj Posavini i Cvelferiji, posebice u Drenovcima, gdje je padao led isprva veličine oraha, a poslije se smanjio na veličinu graška. Mnogima je u 20-ak minuta uništeno ono što su radili cijele godine u polju, vinogradu ili voćnjaku. M.F.
Možda ste propustili...

PLIVALIŠTE PUNO VIŠE OD BAZENA

Milijun posjetitelja u sedam godina

JAHANJE POMAŽE I ZATVORENIM OSOBAMA DA POČNU KOMUNICIRATI

U KK-u Medena svoju ljubav prema konjima uspješno prenose na djecu

ZA SUDJELOVANJE NA CVJETNOM KORZU

Gradonačelnik počastio osnovce sladoledom

Najčitanije iz rubrike