Novosti
TRAGEDIJA U BLIZINI ZGRADE VLADE

Muškarac se polio benzinom i samozapalio na Markovom trgu
Objavljeno 11. lipnja, 2024.
Muškarac je životno ugrožen. Smješten je na Intenzivnoj njezi. Ima opekline četvrtog stupnja na gotovo cijelom tijelu, kažu liječnici

ZAGREB - U 9.37 policiji je dojavljeno da se jedna osoba samozapalila na Markovom trgu izvan ograde, potvrdili su u utorak Hini iz Policijske uprave zagrebačke.

Na mjesto nesreće došla je Hitna pomoć i odvezla unesrećenog.


Svjedok je za Jutarnji list rekao da je uočio muškarca kako se u neposrednoj blizini zgrade Vlade i u vidno rastrojenom stanju polijeva nekom tekućinom.

O tom potezu je vrlo brzo bilo obaviješteno osiguranje, a kad su pogled ponovno usmjerili prema čovjeku kako bi krenuli prema njemu i legitimirali ga, isti je već bio zahvaćen vatrom.

Nakon što se zasad nepoznati muškarac polio benzinom i zapalio, prvi su s vatrogasnim aparatima stigli policajci iz Banskih dvora, a zatim i saborska liječnica Gordana Štajminger.

- Kada sam izašla, vatra je već bila ugašena. Vidjeli smo da je zahvaćeno cijelo tijelo. Govorio je, ali je bio u šoku. Stalno je ponavljao da treba bijelu vrećicu, ispričala je.

Prema njezinoj procjeni, riječ je o muškarcu srednje dobi (poslije je potvrđeno da je muškarac 67. godište) koji je bio vidno rastrojen.

Saborska je liječnica potom pomoć pružila i nekima od okupljenih na Trgu kojima je pozlilo nakon što su svjedočili šokantnom događaju.

Vagić: Zdravstveno stanje muškarca jako teško


Zdravstveno stanje muškarca koji se samozapalio jutros na Markovom trgu, a koji je prevezen u Kliniku za traumatologiju, jako je teško te mu se pokušava pomoći svim oblicima intenzivnog liječenja, doznaje se od ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagića.

"Ozlijeđeni je u jako teškom stanu i trenutno se provode svi oblici intenzivnog liječenja", izjavio je Vagić za Hinu.

Liječnici: Muškarac ima opekline četvrtog stupnja, životno je ugrožen

Izjavu za medije o zdravstvenom stanju muškarca koji se samozapalio na Markovom trgu daju predstavnici Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u Draškovićevoj ulici.

Predstavnici Klinike objavili su da je muškarac koji se zapalio ispred vlade životno ugrožen. Smješten je na Intenzivnoj njezi, ima opekline četvrtog stupnja na gotovo cijelom tijelu. Muškarac trenutačno nije pri svijesti, intubiran je i o njemu se brinu tri liječnika.donosi 24 sata.

.(Hina)

Možda ste propustili...

SAVJET ZA SLAVONIJU: ULOŽENE TRI MILIJARDE EURA

Nastavljamo s potporom za svih pet slavonskih županija

SABORSKI ZASTUPNIK MOSTA MARIN MILETIĆ

Za evaluaciju projekta mature

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

FORTENOVA GRUPA ODLUČILA

Podravka će biti novi vlasnik Belja, PIK-a Vinkovci, Vupika...

2

GUSTOĆA NASELJENOSTI U HRVATSKOJ

Najgušće naseljena Rijeka, a četvrti je Slavonski Brod

3

POTVRĐEN SLUČAJ OPASNE BOLESTI U GRADIŠTU

Afrička svinjska kuga vratila se u Slavoniju