Osijek
NA DRUGOM PFK-U 17 TISUĆA POSJETITELJA

Veseli veliki broj djece i mladih
Objavljeno 10. lipnja, 2024.
Iz Grada Osijeka izvijestili su kako je drugo izdanje Panonskog festivala knjige (22. - 26. svibnja) u osječkoj sportskoj dvorani Gradski vrt posjetilo više od 17 tisuća ljubitelja knjige. Osječki je sajam knjige tako nadmašio sva očekivanja i već drugu godinu svoga postojanja stao uz bok zagrebačkom, splitskom, riječkom i pulskom, koji imaju dugogodišnju tradiciju.

- Od samih početaka, kada sam s ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek razgovarao o mogućnosti da Osijek, kao regionalno središte, dobije svoj festival knjige, vjerovao sam u njegov uspjeh. Potvrđuje to i drugo izdanje festivala koje je i brojem izlagača i brojem posjetitelja nadmašilo vrlo uspješan prvi PFK. Osobito me raduje velik broj djece i mladih koji su ne samo posjetili nego i sudjelovali u bogatom programu festivala. S ovom je manifestacijom grad Osijek izašao na kulturno-sajamsku kartu panonske regije - izjavio je u ovoj prigodi gradonačelnik Ivan Radić, koji je zajedno s ministricom kulture inicirao pokretanje Panonskog festivala knjige.

- Puno više od samo dva izdanja neke manifestacije je potrebno da se dođe do takvog sjajnog broja posjetitelja koji su se odazvali tek drugom po redu Panonskom festivalu knjige. Drago nam je da se Osijek dokazao kao istinski grad knjige i što se sa svojim festivalom, nakon Zagreba, Splita, Pule i Rijeke, pokazao kao odličan domaćin nakladnika, knjižara, književnika, prevoditelja i ostalih autora koji stvaraju knjige - dodala je ministrica Nina Obuljen Koržinek, izrazivši zadovoljstvo što su i brojke festivalske publike rezultat brojnih mjera i inicijativa Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva kulture i medija koji kontinuirano razvijaju kulturu knjige i čitanja u okviru Nacionalne strategije poticanja čitanja.

Uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije Panonski festival knjige realizirala je Zajednica nakladnika i knjižara HGK.

D. Kuštro
Možda ste propustili...

KOMEMORACIJA: POSLJEDNJE ZBOGOM VIOLINSKOJ PEDAGOGINJI

Eva Huhn mnogima je promijenila život

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DOBRILA MARIČIĆ BOBA UČITELJICA

“Želim da se brzo vratite iz
mirovine”, poručila mi je učenica

2

OSJEČKI HZZ BILJEŽI REKORDE

Lipanj okončan najnižom nezaposlenošću od 90-ih

3

VODOVOD-OSIJEK POČINJE SANACIJU NA DVJEMA LOKACIJAMA

Dijelovi Zadarske i Dubrovačke zatvaraju se za promet