Osijek
EDUKOS PRIVATNA GIMNAZIJA

Vrijeme za prijave, stipendije
za 11 osmaša spremne
Objavljeno 11. lipnja, 2024.
Vizija je EDukOS-a stvarati novu dimenziju i postati jedna od 10 najboljih gimnazija u RH
EDukOS, privatna gimnazija s pravom javnosti, objavio je Javni poziv za dodjelu stipendija za osmaše u vrijednosti 123.000 eura. Škola u koju je prošle godine upisana prva generacija gimnazijalaca, i to u dva razredna odjela (općem i prirodoslovno-matematičkom), osigurala je stipendije za jedanaestero osmaša, od kojih će troje dobiti stipendiju koja pokriva školarinu u protuvrijednosti od 17.520 eura za sve četiri godine školovanja, a osmero učenika stipendiju koja pokriva 50 posto školarine u protuvrijednosti od 8760 eura za sve četiri godine školovanja.

Pravo na stipendiju mogu ostvariti isključivo kandidati koji su državljani Republike Hrvatske, koji posljednje četiri školske godine prelaze bodovni prag od minimalno 65 bodova te su uzornog vladanja. Dodatni bodovi ostvaruju se na temelju uspjeha na državnim i županijskim natjecanjima u znanju i sportu, kao i temeljem slabijeg socijalno-ekonomskog statusa. Zainteresirani se mogu prijaviti na službenoj web-stranici Škole do 21. lipnja u 23.59.

- Vizija je EDukOS gimnazije stvarati novu dimenziju škole i postati jedna od deset najboljih gimnazija u Hrvatskoj. Kako bismo to ostvarili, potrebni su nam odlični učenici koji žele znanje i kvalitetno obrazovanje. Želimo privući odlične učenike koji si možda ne mogu financijski priuštiti upis EDukOS gimnazije, neka se prijave i neka im ona promijeni život - poručio je vlasnik EDukOS gimnazije Kristijan Šimičić.

- Sreća, uspjeh i zadovoljstvo naših učenika, kojih u prvoj generaciji imamo 38, kao i veliki interes za prebacivanje iz drugih gimnazija, govore nam da smo na pravom putu. Poprilično je velik interes osmaša za oba razredna odjela, tako da je i to potvrda da radimo dobar posao i u pitanju nastave, ali i u pitanju izvannastavnih aktivnosti kojima naši učenici stječu i neke druge vještine koje će im biti potrebne u životu i nastavku školovanja - rekao je ravnatelj EDukOS gimnazije Boris Hartman, koji prednost ove gimnazije u odnosu prema drugima vidi u činjenici da se kao privatna gimnazija mogu individulano posvetiti svakom učeniku te njegovati demokratski stil gdje su učenici ti koji će formirati klimu i sve ono što žele proživljavati tijekom školovanja. Tu je i široki spektar izvannastavnih aktivnosti, radionica i stručnih predavanja koje nudi EDukOS, a sve kako bi učenici do četvrtog razreda stvorili jasnu sliku o tome gdje žele nastaviti školovanje, odnosno čime se žele baviti u životu.

Ivan Alilović
ŠKOLA KOJA OTVARA VRATA FAKULTETA
 
 
Prošlogodišnja dobitnica stipendije Barbara Bošnjaković iz Đakova novinarima je otkrila kako je EDukOS odabrala jer je htjela u cijelosti iskoristiti svoj potencijal i završiti školu koja će joj otvoriti vrata svih fakulteta.

- Jako sam zadovoljna, smatram da se moj način razmišljanja uvelike promijenio, o svemu drukčije razmišljam i širim svoje vidike na temelju svih tema koje smo do sada obradili - rekla je. Njezin kolega, Osječanin Fran Seligman istaknuo je kako gimnazija podrazumijeva puno truda i učenja, no svladavanje gradiva olakšavaju im, kako je naglasio, iznimno kvalitetni profesori. “Uočavam razliku u tome što su profesori u EDukOS-u puno fokusiraniji na svakog od nas učenika”, rekao je.

Možda ste propustili...

VODIČ ZA KUPANJE NA BAZENIMA KOPIKE

Od ponedjeljka službeno kreće kupališna sezona

NAKON USPJEHA NA ŽUPANIJSKIM NATJECANJIMA

Uručene nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola

KULTURNO-UMJETNIČKO DRUŠTVO JOSIPOVAC

Očuvanje zavičajne narodne nošnje