Mozaik
30. “CVJETIĆI GLAZBE”

Pobjednik je Filip Kresovljak, a Nea Galić “najcvjetić”
Objavljeno 11. lipnja, 2024.
Ovaj u Hrvatskoj jedinstveni dječji tamburaški festival održava se u Pleternici na Trgu bećarca
Jedinstveni dvodnevni dječji festival održan je 30. put na prepunom Trgu bećarca u Pleternici. Nakon prve interpretacijske večeri održana je autorska večer s 15 novih skladbi. "Cvjetići glazbe" jedinstveni je dječji tamburaški festival u Hrvatskoj, koji ove godine obilježava 30. obljetnicu.

Stručni ocjenjivački sud nije imao lak posao, a naposljetku je odlučio da pobjednik bude Filip Kresovljak s pjesmom "Ljutko" (Dominik Blaževac, Dominik Škrabal). Nagradu je pobjedniku uručila gradonačelnica Marija Šarić, a osim te nagrade osvojio je i snimanje videospota te nastup na požeškom festivalu Zlatne žice Slavonije. Drugo mjesto zauzeo je Fabijan Kovačević s pjesmom "Oraj" (Antonijo Berač), kojemu je nagradu predala Ivana Ketović Marjanović. Treće mjesto osvojila je prošlogodišnja pobjednica Lana Bobek s pjesmom "Prva ljubav" (Vesna Valentić-Berač, Antonijo Berač), a nagradu joj je uručio umjetnički direktor festivala Valentin Petranović.

Titulu "najcvjetića" osvojila je Nea Galić, koja je otpjevala pjesmu "O, čokolado" (Dominik Blaževac, Dominik Škrabal). Ona je ujedno osvojila i mjesto u Ljetnom kampu u Zarilcu od 28. do 30. lipnja, a nagradu je osigurao Poduzetnički centar Pleternica.

Sudionicima festivala pripala je godišnja ulaznica za filmske projekcije u Interpretacijskom centru Terra Panonica, a darivala ih je Javna ustanova Pleternica. Tijekom festivalskog programa svojim nastupom oduševile su mažoretkinje Grada Pleternice, članovi Dječje sekcije pleterničkog Kulturno-umjetničkog društva “Orljava” i Plesne škole Piccola M.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana