Crna kronika
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Heroin, kokain i tablete švercali su u Hrvatsku
Objavljeno 10. lipnja, 2024.
Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru podignulo je optužnicu protiv 55-godišnjeg državljanina Srbije i Bosne i Hercegovine te 44-godišnjeg državljanina Srbije zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te prometa tvarima zabranjenima u sportu. Terete ih se jer su im 6. ožujka ove godine, nakon što su iz smjera Srbije došli na granični prijelaz Ilok, prvookrivljeni kao vozač, a drugookrivljeni kao suvozač, policajci i carinici u putnim torbama u prtljažniku pronašli dva plastična paketa s 239,54 grama heroina, dva plastična paketa sa 73,76 grama kokaina, devet ampula od 250 grama testosterona i tri originalna blistera s ukupno trideset tableta koje sadržavaju aktivnu tvar oxymetholone, koja je na Listi tvari zabranjenih u sportu.

Vukovarsko odvjetništvo pokrenulo je istragu i protiv 58-godišnjeg državljanina Srbije. Njega se sumnjiči da je 2. lipnja preko graničnog prijelaza Principovac u tovarnom prostoru kamiona s prikolicom švercao 627.300 tableta s djelatnim tvarima koje su na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga.

Državno odvjetništvo je nakon prvog ispitivanja 58-godišnjaka podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora, koji je sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru prihvatio, i to zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će pobjeći. S.Lacić
Možda ste propustili...

NEPOPRAVLJIVI 42-GODIŠNJAK S ĐAKOVAČKOG PODRUČJA

Uporan je, opet je na cesti iako je pijan

POLICIJA U LOVU NA RECIDIVISTE

U tri dana bilo je 5466 prekršaja u prometu

PRITVOREN 48-GODIŠNJAK

Prijetio ženi da će je ubiti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BRUTALNA KAZNA VOZAČU IZ ĐAKOVA

Nema vozački, drogiran je i odbija dati krv i urin

2

NIJE BILO OZLIJEĐENIH

Dva auta planula, jedan je uništen

3

NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Ove godine trajno oduzeto 12 auta