Ekonomija
NAGRAĐENI PROIZVOĐAČI RAKIJA I LIKERA

Pobjednik Zdravko Peršić iz Martina
Objavljeno 10. lipnja, 2024.
NAŠICE



U društvenom domu u Zoljanu održana je dodjela diploma i priznanja nagrađenima na 17. lokalnom i 9. županijskom natjecanju u kvaliteti voćnih rakija i likera. Ocjenjivanje je organizirala Udruga voćara i vinograda Našice, a prijavljena su 63 uzorka 40 proizvođača iz Kaptola, Oriovca, Požege, Sibinja, Osijeka, Pribiševaca, Zoljana, Lile, Markovca Našičkog, Martina i Donje Motičine, a najviše iz Našica. Od toga je bilo 30 rakija, 21 liker i 12 uzoraka ostalih rakija (izvan kategorije).

Zlatom je nagrađeno 19 uzoraka, najviše u kategoriji likera (12), srebrom 24 uzorka, a broncom 16 uzoraka. Ostali uzorci dobili su priznanje.

U kategoriji rakija dodijeljeno je pet zlatnih diploma, 14 srebrnih, osam brončanih i tri priznanja. Pobjednik ocjenjivanja i šampion u kategoriji rakija je šljivovica Zdravka Peršića iz Martina. Zlato su još osvojili lozovača (Marijan Baričević, Pribiševci), travarica (Dražen Bogunović, Sibinj) i dvije šljivovice (Darko Cerovski, Našice i Zdravko Sadilek, Kaptol).

Najbolje ocijenjeni uzorak i šampion likera je liker od šumskog voća Benjamina Suka iz Našica. Zlatnu diplomu još su dobili Zoran Čorić iz Našica - liker od šljivinih koštica i liker od šipka i meda, Miroslav Čeme iz Zoljana - liker od mente, Regula Amrein-Sekulić iz Osijeka - liker od bazge, Jasna Baričević iz Pribiševaca - liker od aronije, Dražen Bogunović iz Sibinja - jeger, Darko Cerovski iz Našica - pelinkovac, Mario Golubović iz Našica - orahovac, Zlata Novak iz Kaptola - višnjevac, i Stanislav Jurčević iz Našica - liker od drijenka i liker od limuna. U kategoriji ostalih rakija šampionska titula pripala je vinjaku (Darko Cerovski, Našice), a zlato je osvojila i aronija (OPG Radić, Oriovac). Predsjednik Udruge voćara i vinogradara Našice Darko Cerovski zadovoljan je ovogodišnjim rezultatima, ali ne i brojem uzoraka. - Neki članovi ne donose uzorke na ocjenjivanje, no nadam se da će se ta situacija ubuduće promijeniti - kazao je Cerovski. Inače, prošle godine ocijenjena su 102 uzorka rakija i likera, a ove godine 63. S.Fridl
Možda ste propustili...

SMANJENE KUPOVNE MOĆI POTROŠAČA

Francuski proizvođači žestica u problemima

U BUDUĆNOSTI NAJVJEROJATNIJA ZAMJENA ZA SVE OSTALE MATERIJALE

Papir se trenutno smatra najodrživijim materijalom koji se koristi za pakiranje

OD 19 TERETNIH ŽELJEZNIČKIH PRIJEVOZNIKA 13 IH JE BILO POSLOVNO AKTIVNO

Željeznicom prevezeno više robe i manje putnika

Najčitanije iz rubrike