Mozaik
OSJEČKI HIPHOPER VRAĆA SE NAKON DUŽE STANKE

Kandžija je objavio novi
singl “Idemo po sreću”
Objavljeno 10. lipnja, 2024.
U spotu uz glumicu Aretu Čurković glume i inače odlični osječki glazbenici
Osječki hiphoper Kandžija objavio je jedan od najboljih domaćih albuma, u samo 24 sata postao je najslušaniji na streaming servisima u Hrvatskoj i onda nestao. No sada se, nakon duže stanke, Kandžija vraća zaraznim novim singlom "Idemo po sreću".

“Idemo po sreću" novi je Kandžijin singl, objavljen nakon pet godina diskografske pauze. Jedan od naših najpoznatijih hip-hop izvođača publici je otkrio svoj dobro poznati zvuk začinjen novim glazbenim šarmom, a otkrio je i ponešto o pozadini pjesme.

- Pjesma je o ljudima koji se vrte u krug, jer tražiti sreću dosta je nemoguća stvar - ističe glazbenik.

Singl "Idemo po sreću" ima neku novu, a opet toplu i poznatu atmosferu, svježi vibe, koji pokazuje novi smjer u kojem Kandžija i njegov bend idu.

- Volio bih da pjesmu slušate, ali i plešete uz nju. Trenutno radimo novi album, dobro se osjećamo, imamo što dati i mislim da to ljudi itekako osjete, a to je jako dobar feeling. Osim preko pjesme i spota veselimo se isto to dati na binama jer je tamo dojam uvijek najjači - rekao je Kandžija. Veseli se pjesmu izvesti i uživo na pozornici, a upravo u toj situaciji najviše se osjeti njegova povezanost s publikom.

Spot za "Idemo po sreću" Kandžija je radio u vlastitoj produkciji. Video je sniman u Osijeku i okolici, u Villi Stipino, a na njemu su radile jake mlade snage. Snimao ga je Marko Milohnić, montirao je Stjepan Hren, kolor-korekciju je radio Denis Komljenović, a Ljupka Tanevska scenografiju. U spotu uz glumicu Aretu Čurković glume i inače odlični osječki glazbenici, kao što su članovi grupe Čuvarkuća, Tin i Hrvoje, Mito Matija i mnogi drugi.

- Svi su bili sjajni, stvarno imaju i glumački i filmski potencijal, užitak je bio raditi spot. Mislim da smo i spotom prenijeli atmosferu pjesme - dodaje Kandžija.

Kako je najavio još početkom ove godine u rasprodanom Vintage Industrial Baru, Kandžija sa svojim bendom otvara novo poglavlje karijere. Njegove tekstove i dalje će pratiti masni beatovi i živa energija pratećeg benda, a nakon 15 godina karijere odlučio je predstaviti nešto drukčiji stil od onoga na što je njegova vjerna publika naviknula.

Kandžija i bend izbacili su krajem 2015. album "Nema labavo", koji je zasluženo dobio pohvale kritičara i publike te ga doveo na vrhove top-ljestvica. Isti album Kandžiji je zacementirao status koncertnog izvođača kojeg morate uživo vidjeti u punom kapacitetu ako želite doživjeti punokrvno klupsko hip-hop iskustvo.

Posljednje izdanje "Plafon" Kandžija je objavio 2019., a upravo taj je album nakon 24 sata od objave postao najslušaniji na streaming servisima u Hrvatskoj. Tim energičnim, plesnim i najosobnijim izdanjem dosad srušio je vlastite rekorde, a nove tek priprema. "Idemo po sreću" zasigurno je pjesma koja će se ovoga ljeta slušati diljem Lijepe Naše, a više novosti i svježeg zvuka Kandžija će predstaviti uskoro.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POČEO 71. PULSKI FILMSKI FESTIVAL

Slavonija se pojavljuje
u tri filma ove godine

2

NA LOKACIJAMA U OSIJEKU I BARANJI

Završeno snimanje trilera
“Wrongful Death 2: Bloodlines”

3

POPULARNA AMIMIRANA SERIJA

Uskoro nova, dvanaesta sezona “Futurame”