Autoglas
LBX HRVATSKA PREMIJERA U ZAGREBU

Najmanji Lexus stigao u hrvatske autosalone
Objavljeno 28. svibnja, 2024.
Lexus LBX luksuz čini osobnim, pa tako nudi mogućnost personaliziranja vozila prema potrebama i željama vozača
U Zagrebu je predstavljen novi LBX, kompaktni crossover poznatog japanskog proizvođača luksuznih automobila Lexus, i to na vrlo poseban i originalan način. Od privlačnih, suvremenih linija Resolute Look eksterijera automobila do dizajna, udobnosti i uređenja interijera LBX prenosi kvalitetu "klasa iznad" - onu kakvu se inače očekuje od većeg i skupljeg modela višeg segmenta.

Kako su organizatori bili i najavili, predstavljanje je bilo daleko od uobičajenog, sve se pretvorilo u zaista ugodan dan prepun zanimljivih sadržaja. Sam je automobil privukao veliku pozornost svojim elegantnim dizajnom i tehnološkim novitetima, po kojima je Lexus i inače poznat.

Zainteresirani su mogli na mjestu događaja testirati automobil, a okupilo se mnoštvo ljudi, među kojima je bilo i poznatih osoba iz svijeta zabave, javnog života, biznisa i medija, poput pjevača Damira Kedže i Natalie Balmix, voditeljice Edine Pršić Babić, influencerice Dubravke Švegar, Korane Marović i brojnih drugih. Svi su oni iskoristili prigodu da prošeću po lijepom vremenu i popiju kavu s prijateljima, ali i da usput dožive nešto novo. Oduševila ih je Boška Bahtijarević iz concept storea Tvoje, koja im je demonstrirala kako se aranžira cvijeće na japanski, kenzan način. Slikar Hrvoje Majer bio je apsolutni hit na događaju. Potaknuo je goste da svoju svakodnevicu ožive bojama i u svojoj radionici strpljivo objašnjavao kako se uz izbor pravih boja jednostavnim potezima ravnala može kreirati čista umjetnost. Katarina Vrenc pripremila je izniman japanski cheesecake s jagodama, a Program Bar bio je zadužen za osvježenje japanskim koktelom yuzu. Lexus LBX tako je običnu subotu u kvartu pretvorio u zaista poseban dan.


U nastanku automobila, koji se trenutačno odaziva i vjerno sluša vozačeve naredbe, velike uloge igraju konstrukcija, podešenost ovjesa, kočenje i upravljanje. LBX luksuz čini osobnim, pa samim time nudi mogućnost personaliziranja vozila prema potrebama i željama vozača. Dolazi s revolucionarnim samopunjivim hibridnim električnim pogonskim sklopom. Ta inovativna tehnologija vrlo učinkovito spaja snagu 1,5-litrenog benzinskog motora s tri cilindra i električnog motora, što LBX-u omogućuje da do 50 % vremena radi u samo električnom načinu rada.

Novorazvijena bipolarna nikal-metal-hidridna baterija pruža veliku snagu i brzu isporuku energije, diskretno je smještena ispod stražnjih sjedala, što povećava unutarnji prostor vozila i osigurava puno ugodnije iskustvo vožnje. Može se pohvaliti dinamičkim ubrzanjem od 0 do 100 km/h za samo 9,2 sekunde. Odlikuje ga sjajna stabilnost i odziv u zavojima, a dodatna je prednost potrošnja od samo 4,5 - 4,8 l na 100 km i emisija CO2 od niskih 103 g po kilometru. Lexusu LBX cijene su od 31.500 eura naviše.

Mato PAVLIČEVIĆ
ČETIRI VERZIJE
Posvećenost detaljima tipična za Lexus vidi se i u svakom aspektu dizajna LBX-a. Od dojmljivih boja karoserija, koje su završno obradili legendarni Takumi majstori, do pomno izrađenih interijera s vrhunskim materijalima i dorađenim šavovima - baš svaki element odiše elegancijom i kvalitetom. LBX dolazi u verzijama Elegant, Relax, Emotion i Cool. LBX će se proizvoditi u tvornici u Iwateu u Japanu, a radi se o postrojenju u koje je Toyota uložila sredstva kako bi pomogla u obnovi regije pogođene cunamijem 2011. godine.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike