Regija
STAZOM DUGOM 14,24 KM KROZ VINOGRADE, SURDUKE, ŠUMARKE..

Baranjski Wine & Walk s čak 14 vinskih i pet gastropostaja
Objavljeno 27. svibnja, 2024.
BELI MANASTIRBaranja je destinacija koje ne privlači turiste samo u određeni dio godine.

Ljeto, zima, proljeće ili jesen - uvijek je u regiji između Dunava, Drave i Mađarske nešto zanimljivo, pa je tako i lipanj prepun događaja. Već prvoga dana tog mjeseca u planu je 8. Baranja Wine & Walk. Mjesto radnje vidikovci su Banskog brda, ali i brojne druge destinacije diljem baranjskog vinogorja.

- Ovogodišnji, još bogatiji i inovativniji program idealna je prilika za uživanje u vinskim i gastronomskim degustacijama, uz idiličnu prirodu Baranje. Nakon što je u 2023. godini baranjski Wine & Walk oduševio posjetitelje, ove je godine ljestvica dodatno podignuta, jer posjetitelje očekuje čak 14 točaka i vinara. Ta dobro poznata i voljena manifestacija obuhvaća doživljaj vinograda i jedinstvenih okusa i aroma vina, ali i tradicionalnih specijaliteta Baranje, koja slovi kao jedna od najpoznatijih vinskih regija Republike Hrvatske - poručuju iz TZ-a Baranje. Dodaju kako je to manifestacija na koju dolaze ljudi iz cijele Hrvatske i na kojoj se uvijek traži mjesto više.

- Ovogodišnje izdanje podignuto je na novu razinu, s četrnaest vinskih i pet gastronomskih točaka - kaže direktor TZ-a Baranje Matej Perkušić, naglašavajući kako su napravili iskorak u smještajnoj ponudi, pa tako mogu s ponosom istaknuti kako se otvara sve više luksuznog smještaja koji gostima nudi vrhunski doživljaj Baranje, uz onaj tradicionalni na koji su posjetitelji naviknuli. Dodaje da na ovogodišnjim punktovima "walkere" očekuju baranjski vinari i vrhunska autohtona gastronomska ponuda. Staza koja se pruža baranjskim vinogradima, vinskim cestama, surducima, proplancima i šumarcima, s rekordnih 14 postaja, duga je 14,24 kilometara. Mnoge od postaja pozicionirane su na vidikovcima s kojih se pruža pogled na prekrasne vizure Baranje.

Baranjski Wine & Walk savršena je prilika za šetnju i opuštanje u prirodi, ali i edukaciju te upoznavanje s onim što dobro poznati vinogradi ove regije nude. Organizatori naglašavaju kako je polazna točka ovogodišnjeg avanturističko-hedonističkog događaja ispred vinarije Belje u Kamencu. "Walkeri" će imati priliku upoznati se i s ostalim sudionicima koji sudjeluju s ponudom na pažljivo koncipranim postajama za odmor i uživanje.

- To su Kolar, Zlatno brdo/Udruga Baranjski kulen, Szabo, Kusić/Udruga Maska, Zajec, Weinpert, Martinov, M&M, Svijetli dvori/Udruga "Tako je nekad bilo", Pinkert, Gerštmajer, OPG Juhas Šandor te Horvat. Za sve sudionike dostupan je i vlakić koji ih vraća na polaznu točku. Na samom kraju manifestacije "walkeri" će se moći opustiti na after partyju, koji će se održavati na posljednjem punktu ovog jedinstvenog iskustva - podvlače u TZ-a Baranje.

Koliko je Wine & Walk popularan dokaz su brojni upiti oko njegova organiziranja i tijekom zime, pa je stoga TZ Baranje odlučio napraviti i taj iskorak te brojne vinoljupce i hedoniste iz raznih krajeva Hrvatske, ali i inozemstva, Baranjskim brdom povesti i u zimsku avanturu. Ono što ih najviše veseli povratne su informacije koje pokazuju kako je doživljaj kako zimskog tako i ljetnog Wine & Walka nezaboravan. To potvrđuju i rezervacije za ovu godinu, od kojih je popriličan broj onih koji su Baranju zahvaljujući Wine & Walku već posjetili.

Ivica Getto
Možda ste propustili...

PLANINARSKO DRUŠTVO KRNDIJA NAŠICE

U Londžici organizirali Dan otvorenih vrata

SPORTSKE IGRE ČLANOVA HVIDR-E VPŽ

Najbolji putuju na državni ŠNIDOR

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODRŽAN 4.:BRUT - BARANJA RURAL TRAIL

Više od stotinu biciklista
pedaliralo je planinom

2

SPOMEN NA SUDIONIKE KRIŽNOG PUTA I MJEŠTANE NAŠIČKIH SELA

Komemoracija za nevine žrtve na gubilištu Crni potok

3

NA SREDIŠNJEM TRGU POSTROJILI SU SE ČLANOVI 30-AK BRANITELJSKIH UDRUGA

Održan četvrti Memorijal “Ivan Ćališ-Đeri”