Regija
SVIBANJSKO HODOČAŠĆE RODITELJA POGINULIH BRANITELJA

Posjetili svetište Majke Božje Žalosne
Objavljeno 27. svibnja, 2024.
SLATINAUdruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Slatina – Orahovica, na čelu s predsjednikom Tomom Grahovcem, nastavlja tradiciju posjećivanja marijanskih svetišta u svibnju, koji Crkva posvećuje Blaženoj Djevici Mariji. Tako su nedavno posjetili crkvu Majke Božje Koruške u Križevcima, koja se nalazi u Župi Blažene Djevice Marije Žalosne, a čiji je suzaštitnik sv. Marko Križevčanin. Dočekao ih je župnik vlč. Kristijan Bogdan, koji je za poginule hrvatske branitelje služio svetu misu. Župnik Bogdan upoznao je hodočasnike s nastankom crkve i njezinim znamenitostima, među kojima se ističe kip Žalosne Majke s mrtvom Kristom u krilu na visokom stupu koji je nastao 1674. godine i oko kojega je poslije izgrađena crkva.

Roditelji poginulih branitelja posjetili su i grkokatoličku katedralu Svete Trojice, gdje ih je s najvećim sakralnim objektom u Križevcima i osobitostima grkokatoličke vjere upoznao student teologije Bratomir Kojadinović, a u Križevačkoj zvjezdarnici voditelj Kozmološkog centra Andrej Dundović pokazao im je taj jedinstveni objekt.

Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Slatina – Orahovica u vrijeme osnivanja imala je 117 članova. Danas je čini tek 15 roditelja, koji samo žele da se ne zaboravi žrtva njihove djece. P.Ž.
Možda ste propustili...

IZLOŽBA LIKOVNIH RADOVA VINKOVAČKIH PRVAŠIĆA

Crtali svoje viđenje šokačke tradicije

MARATONSKO RIBIČKO NATJECANJE SRD-A BANDAR BIZOVAC

U 52 sata upecali gotovo 200 riba teških skoro tonu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DUNAV KOD BATINE POČEO OPADATI

Za najviše tjedan dana povratak na Zeleni otok

2

MARATONSKO RIBIČKO NATJECANJE SRD-A BANDAR BIZOVAC

U 52 sata upecali gotovo
200 riba teških skoro tonu

3

JESTE LI SE SJETILI NA VRIJEME?

Stiže toplinski val, a instalateri
klima-uređaja dijele odbijenice