Novosti
MILANOVIĆ SE OBRUŠIO NA VISOKI KAZNENI SUD

"Ivan Turudić se diskvalificirao"
Objavljeno 24. svibnja, 2024.
Predsjednik Republike Zoran Milanović u petak je ponovio kako se novi glavni državni odvjetnik Ivan Turudić svojim ponašanjem diskvalificirao za bilo koji javni posao u pravosuđu, komentirajući tako odluku sudačkog vijeća VKS-a da Turudićevi susreti s Mamićem nisu sporni.

Sudačko vijeće Visokog kaznenog suda (VKS) odbacilo je pritužbu predsjednika tog suda Željka Horvatovića za pokretanje postupka povrede Kodeksa sudačke etike protiv Ivana Turudića, donedavnog suca prizivnog suda koji u ponedjeljak preuzima dužnost glavnog državnog odvjetnika. "Odlično, to su suci", sarkastično je prokomentirao Milanović u izjavi za medije nakon svečane sjednice Gradskog vijeća Svete Nedelje. "Srećom, svi znamo što se dogodilo, nakon takvih radnji može ostati član Cosa Nostre. To je vjerojatno temelj nekakvog rituala inicijacije, takva vrsta ponašanja. To što je napravio Turudić odmah ga, sada, diskvalificira za bilo kakav javni posao u pravosuđu, on to više ne može raditi", ocijenio je Milanović. "Ta družina s tog suda, koji je protuustavno i potpuno nepotrebno uopće osnovan, u aranžmanu HDZ-a, smatra da je to, ono što svi znamo i što nije uopće sporno da je Turudić učinio, dopušteno. Neka krenu silovati, pa da vidimo, možda je i to dopušteno", rekao je.

Ministar prometa Oleg Butković rekao je kako njegova kandidatura za predsjednika Republike nije isključena, a Milanović je rekao da će, tko god bude kandidat HDZ-a, biti produžena ruka stranke, "osoba čiji će zadatak biti da bude omekšivač ili konvalidator kriminala kojim se bavi HDZ". "HDZ-ov kandidat za predsjednika je osoba čiji će zadatak biti da nas uspava. Da ne pitamo, da ne mislimo, da se ne bunimo, da nam bude sve lijepo i milo, da se krade ili kraducka", ocijenio je Milanović. Pri tome je ustvrdio kako je Oleg "lijepo rusko ime", ali i upitao "ima li među njima netko tko nema rusko ime". H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BIT ĆE TO PRVI CJELOVITI CENTAR ZA GOSPODARENJE OTPADOM

Gradit će se prva domaća energana koja pretvara mulj i blato u energiju

2

HRVATSKE ZRAČNE LUKE BILJEŽE SVE BOLJE REZULTATE

Na Klisi četiri puta više putnika nego na Krku

3

KRIM-SLUŽBENIK UDALJEN IZ SLUŽBE

Vozio pijan auto PU vukovarsko-srijemske