Osijek
SVEČANA SJEDNICA FAKULTETSKOG VIJEĆA

Za FERIT će se graditi nova zgrada u sveučilišnom kampusu
Objavljeno 25. svibnja, 2024.
Svoju bi pedesetu obljetnicu Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) mogao proslaviti u novoj zgradi. Izgledno je to sudeći prema izrečenome na svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća FERIT-a održanoj u petak u povodu 46. obljetnice te važne sastavnice Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

- FERIT je jedan od stožernih fakulteta našeg sveučilišta, stoga je sveučilišni Senat donio određene odluke o građevinskoj parceli u sveučilišnom kampusu na kojoj će biti sagrađena njegova nova zgrada. Određen je i okvirni rok od deset godina za njezino dovršenje. Dekan Matić sigurno je najzaslužniji u cijelom procesu, a kako je novac osiguran, vjerujemo da će u sljedeće tri godine zgrada biti dovršena - rekao je rektor, prof. dr. sc. Vlado Guberac.

Procijenjena je vrijednost nove FERIT-ove zgrade 60 milijuna eura. Dekan, prof. dr. sc. Tomislav Matić, potvrdio je kako ih od sklapanja ugovora o financiranju izgradnje i početka realizacije projekta dijele samo administrativni uvjeti, te kako postoji mogućnost da će radovi početi još ove godine.

- Inače, u postupku je izmjene diplomski studij računarstva, koji je trenutno najatraktivniji na tržištu rada, a bilježimo i nagli porast upisa na studiju elektrotehnike, na kojem planiramo promjene iduće godine - rekao je dekan.

Svake godine upisuju 430 studenata na prvu godinu preddiplomskih studija i imaju velik pritisak maturanata, no ograničeni kapaciteti zasad im ne dopuštaju podizanje upisnih kvota.

- Većina studenata tijekom studija kroz različite projekte i prakse upozna buduće poslodavce, koji i stipendiraju mnoge studente koji su time i ugovorno vezani uz buduće radno mjesto. No sve je više studenata koji ne prihvaćaju ugovornu obvezu, čak ni pod cijenu stipendije, jer si posao u struci nalaze preko Studentskog servisa - istaknuo je prof. Matić.

U nazočnosti visokih uzvanika, na svečanoj su sjednici studentima uručene dekanove nagrade i nagrade suradničkih organizacija FERIT-a. M. Stanić
Možda ste propustili...

SVJETSKI DAN DARIVATELJA KRVI

Sastanak Kluba 100

NA PROSTORU DONJOGRADSKE TRŽNICE I PARKA

DVD Donji grad otvara svoja vrata

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IZLOŽBA U STAROJ PEKARI

Šuma kako ju vide - šumari

2

NA PROSTORU DONJOGRADSKE TRŽNICE I PARKA

DVD Donji grad otvara svoja vrata

3

ZAJEDNO VIŠE MOŽEMO

Grad i policija su zajedno u zaštiti, ali i prevenciji