Regija
SURADNJA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE I BOSNE I HERCEGOVINE

Za zajedničke projekte 600.000 eura
Objavljeno 25. svibnja, 2024.
POŽEGAZa projekte prekogranične suradnje na kojima sudjeluju partneri iz Požeško-slavonske županije odobreno je gotovo 600.000 eura. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU-a objavilo je Odluku o odabiru projekata u okviru Programa prekogranične suradnje između RH i BiH za 2024. godinu. Najveći iznos, 210.000 eura, odobren je za projekt Župe sv. Barbare Jakšić i Franjevačkog samostana Rama – Ščit, u koji je uključena obnova jakšićke župne crkve, a Općina Jakšić u partnerstvu s Općinom Vitez sredstva je osigurala i za projekt u okviru kojeg će se izgraditi LED rasvjeta u Treštanovcima.

Sredstva su odobrena i za projekt "Kroz duhovnost prema prijateljstvu" Župe Rođenja Blažene Djevice Marije Kutjevo i Udruge katoličkih studenata "Emaus" te za projekt koji je nastavak prekogranične suradnje Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Pakrac i Župe sv. Ante Padovanskog Busovača.

Hrvatska gorska služba spašavanja stanica Požega i Speleološko društvo Mijatovi Dvori Tomislavgrad zajedno će provoditi projekt "Sigurnost bez granica", Turistička zajednica Kutjeva i Dječji vrtić Tomislavgrad projekt "Veseli kutak za kreativni trenutak", a Turistička zajednica Požege i Javno komunalno poduzeće "Kostajnica" Kreševo projekt "Ulaganja u partnerska područja Požega - Kreševo, Faza III."

Sredstva su odobrena i za prekograničnu suradnju Muzeja Grada Pakraca i Srednje škole Busovača, NK-a Slavija i NK-a Šujica te Razvojne agencije grada Kutjeva - ERA i Općine Čitluk. Financirat će se i projekti OŠ Zdenka Turkovića Kutjevo i Toplica Lipik – Specijalne bolnica za medicinsku rehabilitaciju, a projektni su partneri Franjevačka klasična gimnazija Visoko, odnosno Dom zdravlja Široki Brijeg. B.S.T.
Možda ste propustili...

U ORGANIZACIJI UDHOS-A BARANJA

4. Memorijal “Ivan Ćališ - Đeri”

GRAD ĆE OSIGURATI BESPLATAN PRIJEVOZ

Na Vukovarsku adu od 1. srpnja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODRŽAN 4.:BRUT - BARANJA RURAL TRAIL

Više od stotinu biciklista
pedaliralo je planinom

2

SPOMEN NA SUDIONIKE KRIŽNOG PUTA I MJEŠTANE NAŠIČKIH SELA

Komemoracija za nevine žrtve na gubilištu Crni potok

3

NA SREDIŠNJEM TRGU POSTROJILI SU SE ČLANOVI 30-AK BRANITELJSKIH UDRUGA

Održan četvrti Memorijal “Ivan Ćališ-Đeri”