Mozaik
GUSTI SOK IMA NOVI SINGL

“Milo moje” je pjesma koja i izaziva i tješi
Objavljeno 23. svibnja, 2024.

U svijetu glazbe ponekad naiđemo na djela koja istovremeno provociraju i inspiriraju, novi singl "Milo moje" rock-sastava Gusti sok postiže upravo to. Ta pjesma nije samo glazbeno ostvarenje nego i introspektivno putovanje koje nas izaziva da se suočimo s najdubljim strahovima i sumnjama. Tekst pjesme sveden je na potpunu jednostavnost, a zatim ostavlja prostor za promišljanje. "Milo moje" bavi se univerzalnom ljudskom potragom za srećom i smislom istražujući emocije koje prate svakodnevne borbe i provodi nas kroz psihu i dušu.

- Dovoljan je jedan život, malo osvrtanja oko sebe i malo proučavanja povijesti kako bismo osvijestili svu težinu ljudske i zemaljske situacije - kažu članovi benda opisujući inspiraciju za aktualni singl.

 Njihov prvi singl "Za nas" objavljen je u veljači 2023., a slijedili su "Dlakavi vuk" i "Ugasi svjetlo", singlovi koji su pokazali da Gusti sok ne želi biti ograničen žanrovskim etiketama. Svaka pjesma putovanje je koje istražuje neo soul, pop, rock i alternative, a najnoviji singl "Milo moje" vrhunac je njihove dosadašnje kreativnosti. U svojim pjesmama pokazuju sposobnost da notama i osebujnom produkcijom prenose emocije i teme iz svakodnevnog života. Prethodni singl "Ti imaš ime" bogatstvom slojeva zvuka, koji na trenutke zvuče kaotično, a na trenutke harmonično, dotiče naše najdublje emocije, a "Najljepše doba godine" dolazi kao kontrast nudeći toplinu i svjetlo u hladnim zimskim danima.

Bend je nastao na temelju vizije Bojana Gatalice, a okuplja sedmero talentiranih glazbenika, čiji su zanimljivi rifovi i melodije brzo pronašli put do srca publike. To nije samo bend nego i skupina zanimljivih glazbenika koji se ne boje preispitivati žanrovske norme i eksperimentirati s različitim zvukovima stvarajući jedinstven zvuk koji je teško kategorizirati, ali lako voljeti. Luka Iverac, klavijaturist i violist, bio je dio grupe Ogenj, dobitnika Porina za najbolji album etnoglazbe 2019. Veronika Kovač, vokalistica, istaknula se nastupom u jednom glazbenom showu, a gitarist Hrvoje Mikuldaš putopisima iz Armenije i Gruzije dodaje još jednu dimenziju fascinantnoj priči o bendu.

- "Milo moje" odražava sposobnost benda da vlastita iskustva pretoči u umjetnost pružajući slušateljima podsjetnik na važnost suočavanja s vlastitim emocijama i potragom za ljubavlju i radosti. Glazba i tekst u sebi nose odrješitost nemirenja jer ljutnja je bolja od očaja. Krik protesta na nametnute postavke ulijeva nadu da nema predaje, nego se dižemo stoti put i nastavljamo tražiti radost, olakšanje... Za sebe i sve oko nas - kažu iz Gustog soka.

Poslušajte ovaj singl gdje je “milo” samo dio naslova - sve ostalo je žestoki zvuk koji nas istovremeno izaziva i tješi. T.K.

Bend je nastao na temelju vizije Bojana Gatalice, a okuplja sedmero talentiranih glazbenika

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana