Novosti
PREDSJEDNIK VLADE I HDZ-A ANDREJ PLENKOVIĆ:

"Poraženi kršitelj Ustava trebao je dati ostavku i sakriti se u mišju rupu"
Objavljeno 22. svibnja, 2024.

KOPRIVNICA - Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković ustvrdio je u srijedu kako se 'teško poraženi kršitelj Ustava polako vraća u turu po Hrvatskoj', umjesto da je dao ostavku i sakrio se  u "mišju rupu" te nestao iz hrvatskog političkog prostora od sramote koju je nanio sebi i drugima.

  

"Čovjek koji se od straha nije usudio kandidirati kako treba, dati ostavku, koji je svojom potezom izbacio de facto bivšeg predsjednika SDP-a Peđu Grbina s njegove funkcije, koji je kršio Ustav i dobio jasna upozorenja Ustavnog suda, ignorirao ih u potpunosti, doveo parlamentarne izbore na rub regularnosti, bizarno odabrao radni dan, srijedu i time pričinio 300 milijuna eura troška hrvatskom  gospodarstvu se sada javlja", rekao je Plenković referirajući se na prozivke predsjednika RH Zorana Milanovića.

Milanović je ranije danas rekao za novu Vladu HDZ-a i Domovinskog pokreta da tu maskirovku ni sam Vladimir Putin ne bi osmislio, te je ustvrdio da Hrvatskoj ne prijeti opasnost od ustaštva i ekstremizama već koruptivni kartel.

"Izjavljivao je i puno gorih stvari o vrijednostima, govorio o tome da ja nemam nikakvih vrijednosti do toga da se budim s predsjednikom SDSS-a Miloradom Pupovcem u krevetu. Dakle, sramotno, besprizorno. Smiješno je da se nekome tko krši se Ustav, potpuno negira institucija predsjednika Republike daje uopće prostor da ga se čuje", ustvrdio je Plenković u Koprivnici.

Milanoviće je, smatra Plenković, nakon što je teško poražen trebao dati ostavku, sakriti se negdje u "mišju rupu", nestati iz hrvatskog političkog prostora od sramote koju je nanio sebi i drugima. "A sada kao što i inače radi, dakle sve svoje karakteristike, a to su najčešće slabosti, želi neargumentirano projicirati na druge.. Prema tome, bilo mu bolje da šuti, da se negdje sakrije da ljudi zaborave kakvu je sramotu nanio instituciji Predsjednika", rekao je Plenković.  

Na Milanovićevu tvrdnju da  Hrvatskoj prijeti kartel HDZ-a, Plenković je rekao da je riječ o čovjeku koji pripada ljevici nominalno, koja je korumpirana.  "Imali ste slučaj s Geodetskog fakulteta, dakle bivši predsjednik velikogoričkog SDP-a , nedavno u Smokvici bivši SDP-ovac socijaldemokrat korumpiran, u vama susjednoj Bjelovarsko-bilogorskoj županiji isto ljevica, zamjenik župana isto korumpiran. Ne zna se tko su ti ljudi, mediji ih prenose s imenom i prezimenom, ne dodaju stranku. Ispada da na lijevoj strani imamo neke 'Snjeguljice' valjda, a prepuni su koruptivnih afera, uključivši i njegovu prijateljicu  bivšu Sisačko-moslavačku županicu Marinu Lovrić Merzel", nabrajao je Plenković.

"Dakle, on je upravo pripadnik koruptivnog SDP-a, koji je u svom mandatu i znao što se zbiva u tajnim istragama, valjda je znao što radi DORH, USKOK, policija, kršio je hrvatske zakone i očito vrlo čvrsto  konzistentno i stalno štitio svoje jatake u korupciji. Dakle on je taj koji je korumpiran, kao sljedba koja mu je dala potporu u kršenju Ustava", ustvrdio je Plenković. 

(Hina)

Možda ste propustili...

ODBOR ZA USTAV POZVAO NA PREDLAGANJE

Traži se 10 novih ustavnih sudaca

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA

Pripreme za mjere obrane od poplava

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BIT ĆE TO PRVI CJELOVITI CENTAR ZA GOSPODARENJE OTPADOM

Gradit će se prva domaća energana koja pretvara mulj i blato u energiju

2

HRVATSKE ZRAČNE LUKE BILJEŽE SVE BOLJE REZULTATE

Na Klisi četiri puta više
putnika nego na Krku

3

KRIM-SLUŽBENIK UDALJEN IZ SLUŽBE

Vozio pijan auto PU vukovarsko-srijemske