Osijek
III. GIMNAZIJA ZAHVALILA NAJBOLJIMA

Na državnim natjecanjima nastupilo čak 79 učenika
Objavljeno 23. svibnja, 2024.
Državni prvak iz biologije Borna Kovačević, iz kemije Benjamin Bojan Vojković
Nakon završenih državnih natjecanja u III. gimnaziji Osijek priredili su tradicionalni domjenak u školskom dvorištu. "Želja nam je zahvaliti učenicima i mentorima na izvrsnim rezultatima na državnim natjecanjima te istaknuti mnogobrojnost naših učenika na državnim natjecanjima i iz znanja i iz različitih sportskih disciplina", rekao je ravnatelj III. gimnazije Dražen Jakopović, prof.

Na državnim sportskim natjecanjima nastupila su 64 učenika, a 15 natjecatelja na državnim natjecanjima iz znanja. "Posebno se možemo pohvaliti prvim mjestom iz biologije i prvim iz kemije, drugim mjestom iz matematike te trećim mjestom iz astronomije", istaknuo je ravnatelj Jakopović.

Državni je prvak iz biologije Borna Kovačević (mentorica Renata Banjan, prof.), iz kemije je prvo mjesto u državi osvojio Benjamin Bojan Vojković (mentorica Kristina Kristek, prof.), drugi iz matematike je Viktor Katić (mentorica Astra Škorjanc, prof.), a Helena Čeč (mentorica Sanja Erkapić, prof.) osvojila je treće mjesto iz astronomije.

Osim što je državni prvak iz kemije, Benjamin Bojan Vojković nastupio je na još dva državna natjecanja, te osvojio 12. mjesto na državnom natjecanju iz fizike i 17. mjesto iz matematike. Taj svestrani učenik 2. razreda ističe da mu je bilo zabavno, stekao je nova iskustva i prijateljstva. "Odličan je osjećaj biti državni prvak, nisam se nadao, no uložio sam puno truda, a bilo je i malo sreće. Nadam se da ću ovaj uspjeh ponoviti i nagodinu", dodao je. Ljubav za kemiju probudila mu je profesorica Zorica Mohnacki iz OŠ Mladost. Kemiju voli jer je logična, zanimljiva, a najveća mu je želja studirati fiziku na Sveučilištu Lund u Švedskoj.

Borna Kovačević, državni prvak iz biologije, učenik je 3. razreda. "Super je osjećaj, nisam to očekivao jer konkurencija je bila velika. Imao sam dobre pripreme. Jako volim biologiju, a volio bih studirati medicinu. Ovaj je domjenak jako dobra ideja i dodatan poticaj nama učenicima. Usto, za uspjeh dobivamo i stipendije Grada i Županije", kaže Borna.

I njihove mentorice, profesorice Banjan i Kristek, ne kriju zadovoljstvo, jer nije mala stvar biti mentorom državnog prvaka. "S Bornom idem na državna natjecanja iz biologije već treću godinu. Iz Osječko-baranjske županije pozvano je dvoje učenika iz naše škole, Borna i Lea Štrasser, koja je osvojila deveto mjesto. Oboje ide na pripreme i na napredne biologe. Na ovo je natjecanje pozvano samo 12 učenika trećih razreda iz cijele Hrvatske, pa je uspjeh velik", kaže profesorica Renata Banjan.
Vesna Latinović
domjenak
OKUPILI SE

UČENICI I

MENTORI

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana