Regija
NOVČANA NAKNADA I PAKET DOBRODOŠLICE

U Vinkovcima od ožujka čak 47 novorođene djece
Objavljeno 22. svibnja, 2024.
VINKOVCIU Gradskoj knjižnici i čitaonici zamjenik gradonačelnika Josip Romić u ime Grada je drugi put ove godine obradovao roditelje novorođenih beba novčanom potporom i paketom dobrodošlice Gradske knjižnice.

- Od posljednjeg druženja u ožujku Vinkovci su bogatiji za čak 47 malih sugrađana. Od ove godine povisili smo iznose, pa tako roditelji za prvo dijete mogu računati na 300 eura, za drugo na 400, a za treću i svaku sljedeću prinovu na 500 eura. Vinkovačka obitelj okosnica je naših razmišljanja i našega rada posljednjih godina, a djeca su, dakako, najvažniji dio te priče. Pred nama je period velikih projekata i ulaganja, osobito kada je riječ o školskim i predškolskim objektima. Gradit ćemo nove škole i vrtiće, a postojeće ćemo proširiti i adaptirati. Nastava u jednoj smjeni i mjesto za svako dijete u vrtiću ciljevi su kojima težimo i koje ćemo uskoro ostvariti. Kroz kvalitetnije uvjete bit će i više naše djece, sve što radimo radimo za njih jer su oni naša budućnost – rekao je Josip Romić.

Uz novac koji uvijek dobro dođe, već petu godinu mališani dobivaju i paket Gradske knjižnice kao dio projekta "Bebe u knjižnici" u kojemu je prva slikovnica, besplatna članska iskaznicu za prvu godinu djetetova života i letak o važnosti čitanja.

- Upravo je letak najvažniji jer roditeljima pokazuje koliko je važno čitati djetetu. Samo 15 minuta čitanja naglas djetetu djeluje na cjelokupan njegov razvoj, kada roditelji osvijeste da djetetu treba čitati i kada dijete knjižnicu počne upoznavati od samog rođenja, ono postaje njezin stalni korisnik - pojasnila je Vedrana Lugić, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice, dodajući kako godišnje daruju oko 300 paketa.

- Što su nam djeca starija, njihove potrebe zahtijevaju sve više novca, tako da je svaka pomoć itekako dobro došla. Ovo nam je druga ostvarena potpora, imam djecu staru mjesec dana te godinu i devet mjeseci pa ću ju iskoristiti za pelene, hranu i odjeću – kaže Barbara Svetić iz Vinkovaca.

- Drago nam je što je Grad prepoznao naše potrebe i sretni smo što smo došli ovdje, vidjeli ostale bebe i vršnjake našeg djeteta s kojima će se možda kasnije družiti u vrtiću i školi. Sada najviše izdvajamo za hranu i pelene – kaže Mario Per. M.F.
Možda ste propustili...

NA OBRONCIMA POKRAJ VIRJA

Mongolske borovnice i banane uz kukuruz

UZ DAN GRADA NAŠICA

Održan koncert

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DUNAV KOD BATINE POČEO OPADATI

Za najviše tjedan dana povratak na Zeleni otok

2

MARATONSKO RIBIČKO NATJECANJE SRD-A BANDAR BIZOVAC

U 52 sata upecali gotovo
200 riba teških skoro tonu

3

JESTE LI SE SJETILI NA VRIJEME?

Stiže toplinski val, a instalateri
klima-uređaja dijele odbijenice