Regija
KRŠTENJE BLIZANKI U ZVONIMIROVCU RAZGALILO SRCA

Ana i Marija usrećile obitelj i selo
Objavljeno 23. svibnja, 2024.
ZVONIMIROVACNa blagdan Duhova posebno svečano bilo je u crkvi i cijelom Zvonimirovcu, jednom od deset naselja Općine Čađavica. U tom naselju djeluje filijalna crkva čađavačke Župe sv. Petra apostola, posvećena sv. Roku. Mještani Zvonimirovca od davnina slave svoj kirvaj na blagdan sv. Roka, uvijek u nedjelju nakon blagdana, a zahvaljujući slozi, sedamdesetih godina prošloga stoljeća u mjestu je izgrađena i crkva sv. Roka.

Događaj koji je u nedjelju razgalio srca brojnim mještanima, posebno stoga što nije uobičajen i što povećava njihovu malu zajednicu, bilo je krštenje blizanki, Ane i Marije Golub. Naime, čađavački župnik vlč. Stjepan Vuk krstio je djevojčice koje su rođene prije nepuna dva mjeseca kao treće i četvrto dijete mlade obitelji Ivane rođene Demšić i Zvonimira Goluba. Krsni su kumovi djeci Marija i Petar Rončević iz Čađavice.

Roditelji Golub, mladi poduzetnici, u bračnoj su zajednici pet godina, prije tri i pol godine rođena im je prva kći Klara, mali Dominik ima nepune dvije godine, a sada su obitelj povećale Ana i Marija. Zvonimir je s bratom otvorio privatni obrt za instalacijske usluge, a Ivana obrt za računovodstvo i poslovno savjetovanje. Uz poslove kojima se uspješno bave i dvoje male djece, uspjeli su se useliti u novoizgrađenu kuću, što dokazuje da je uz mnogo rada, volje, upornosti i posvećenosti životu doista sve moguće. P.Ž.
Možda ste propustili...

ŽALE SE DA JE U ČOLNIĆEVOJ NEIZDRŽIVO

Kao da smo na autocesti: Ulicom dnevno projuri 2600 auta

CERIĆKI KLUB NATJECAO SE U SEDAM KATEGORIJA S 28 MAKETA

Maketari Aerokluba Fenix iz Budimpešte donijeli po dva zlata i srebra te broncu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBA KUPALIŠNA KOMPLEKSA OTVORILA SU SVOJA VRATA

Spas od vrućina u baranjskim bazenima

2

OPET BEZ SJEDNICE

Komunalni radovi stoje bez Vijeća

3

PREDSTAVLJENA APLIKACIJA

Djeca mogu sama
kreirati cijele priče