Mozaik
NAJAVLJENI NOVI NASTUPI

Baby Lasagna na Špancirfestu,
a i na Sv. Mihovilu
Objavljeno 22. svibnja, 2024.
“Rim Tim Tagi Dim” na 1. je mjestu Billboardove top-liste za Hrvatsku, a stigla je i na globalnu
Billboard je objavio ljestvicu najslušanijih pjesama u Hrvatskoj, a prvo mjesto pripalo je - Baby Lasagni i pjesmi "Rim Tim Tagi Dim". Ta se pjesma već devet tjedana nalazi na Billboardovoj ljestvici za Hrvatsku. Prošlog tjedna bila je na drugom mjestu, a sada se popela na prvo.

Na drugom mjestu ljestvice su Grše i Miach s pjesmom "Fantazija", a na ljestvicu je došao i predstavnik Nizozemske na ovogodišnjem Eurosongu Joost s pjesmom "Europapa". Na listi ima još eurovizijskih pjesama. Francuz Slimane zauzeo je 6. mjesto, a Nemo, pobjednik Eurosonga, 8. mjesto. Preostala mjesta u top 10 pripala su - Jali Bratu, Sajferu, Bubi Corelliju i dr.

Pjesma "Rim Tim Tagi Dim" ušla je i na Billboardovu ljestvicu Global 200. Na toj ljestvici nije još bila, a sad je skočila na 139. mjesto, odmah iza pjesama Taylor Swift i Linkin Parka. Na toj ljestvici su i Joost na 51. mjestu te Nemo na 52. mjestu. Slimane je zauzeo 144. mjesto.

Uz ranije najavljene nastupe, potvrđeno je kako će Baby Lasagna nastupiti i u Varaždinu na Špancirfestu. U utorak, 27. kolovoza, glavna festivalska pozornica na Starom gradu bit će rezervirana za Lasagnu, koji ima status headlinera. Karizmatični Umažanin, koji se već upisao u hrvatsku glazbenu povijest, najavio je za jesen svoj debitantski album "Demons & Mosquitos", pa će tako svi posjetitelji varaždinskog koncerta među prvima uživo čuti i neke od njegovih novih pjesama.

- Ne propustite priliku da uživate u nastupu koji će zasigurno biti jedan od vrhunaca festivala, i to potpuno besplatno jer za sve koncerte na glavnoj festivalskoj PAN pozornici, pa tako i za onaj Baby Lasagne, ulaznica - NEMA! - poručuju organizatori.

Baby Lasagna nastupit će i na šibenskoj tvrđavi sv. Mihovila, i to u petak, 16. kolovoza 2024. na veliki cjelovečernji koncertni program. Najljepša dalmatinska pozornica ugostit će trenutno najtraženije ime regije i šampiona eurovizijske publike, a Baby Lasagna dolazi u Šibenik mjesec prije nego krene na trostruki rasprodani pohod na zagrebački stadion Šalata. Najava nastupa na tvrđavi sv. Mihovila dolazi u trenu kada obara nove rekorde pjesmom “Rim Tim Tagi Dim”. Ulaznice su u prodaji od četvrtka, 23. svibnja, od 10 sati po early bird cijeni od 29 eura. Dostupne su u sustavu Eventim.hr i na svim njihovim prodajnim mjestima.

Tanja Kvorka
NAJEMITIRANIJI DOMAĆI NASLOV U ETERU
 
Singl “Rim Tim Tagi Dim” najemitiraniji je domaći naslov u hrvatskom radijskom eteru sedmi neuzastopni tjedan. Pjesma “Nitko osim nas” (Vatra) ostala je na broju dva, dok se na treću poziciju popela snimka “Sve da ima neki način” (Silente). Ovim rezultatom pjesma “Rim Tim Tagi Dim” postala je druga snimka sa sedam ili više tjedana na broju jedan HR Top 40 ove godine. “Rim Tim Tagi Dim” postala je treća hrvatska eurovizijska pjesma sa sedam tjedana na vodećem mjestu. Isti su rezultat postigle snimke “Tick-Tock” (Albina, 2021.) i “Mama ŠČ!” (Let 3, 2023.). “Rim Tim Tagi Dim” je u proteklom tjednu streamana više od devet milijuna puta na platformi Spotify, gdje trenutno bilježi gotovo 21 milijun stream. Time je postala najstreamanija hrvatska eurovizijska uzdanica.

Možda ste propustili...

NA FESTIVALU U KAMENOLOMU MONTRAKER

Umberto Tozzi i Plavi orkestar stižu u Vrsar

OBOŽAVATELJI IZAZVALI SEIZMIČKE AKTIVNOSTI

Taylor Swift doslovno uzdrmala Veliku Britaniju

TRIPTIH KOJI PRATI TRI ODVOJENE PRIČE O RODITELJIMA I NJIHOVOJ DJECI

Driver i Waits s Jarmuschem

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U FILMU GLUMI OFICIRA JNA

Armand Assante se priključio snimanju “260 dana”

2

OBOŽAVATELJI IZAZVALI SEIZMIČKE AKTIVNOSTI

Taylor Swift doslovno uzdrmala Veliku Britaniju

3

TRIPTIH KOJI PRATI TRI ODVOJENE PRIČE O RODITELJIMA I NJIHOVOJ DJECI

Driver i Waits s Jarmuschem