Mozaik
UOČI EURA

Anto Beko izdao “Igraj Hrvatska”
Objavljeno 23. svibnja, 2024.
Sve smo bliže nogometnom ludilu i zato nam Anto Beko predstavlja novu navijačku himnu "Igraj Hrvatska". Ova energična pjesma najavljuje nadolazeće Europsko prvenstvo u nogometu u Njemačkoj i služi kao podrška našim Vatrenima u njihovu nastojanju da osvoje prvu medalju na ovom prestižnom natjecanju. Pjesmu "Igraj Hrvatska" oduševljavajućom melodijom i snažnim tekstom potpisuje Goran Žižak, poznatiji široj javnosti kao DJ Krmak. Marko Gluhaković dodatno obogaćuje pjesmu svojim aranžmanom, dajući joj još snažniji i energičniji naboj. Uzbudljivi spot, koji potpisuje talentirani Toni Lekić, savršeno isprepleće ljepote hrvatske prirode i gradova od Vukovara do Dubrovnika, uzbudljive momente s nogometnih utakmica hrvatske reprezentacije, a u nekoliko kadrova pojavljuje se i ženska klapa Peruzini, čije su članice odjevene u prekrasne narodne nošnje.

- U posljednje vrijeme bio sam duboko razočaran kritikom usmjerenom na naše Vatrene i našeg izbornika Zlatka Dalića, najuspješnijeg u našoj povijesti. Njihove riječi o vjeri, Bogu, obitelji i domovini odjekuju u mom srcu i predstavljaju vrijednosti koje duboko cijenim i poštujem. Ova kritika me je potaknula da snimim ovu pjesmu kao izraz podrške našim Vatrenima i izborniku Daliću. U ovo turbulentno i neizvjesno vrijeme Bog mi je dao snagu da naciji ponudim dar iz srca, pjesmu koja će nam svima donijeti radost i ponovo ujediniti naš narod. Zahvalan sam svima koji su pridonijeli da ova pjesma ugleda svjetlo dana. S puno sreće i nade dočekujemo naše Vatrene u Lijepoj Našoj kao prvake Europe – izjavio je Beko.

Anto Matković-Grgić, javnosti poznatiji kao Anto Beko, iskusan je glazbenik i izvođač koji iza sebe ima zavidan broj pjesama i snimljenih spotova. T.K.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana