Regija
DOGAĐAJ KOJI HNK ĐAKOVO CROATIA NE PAMTI U 62 GODINE

Vjetar odnio 400 m2 limenog krova sa stadiona, oštećen stan domara
Objavljeno 22. svibnja, 2024.

ĐAKOVO – Sinoćnje nevrijeme – iako Đakovčani pamte i ono s puno jačim vjetrom, kišom i grmljavinom, odnijelo je oko 400 m2 limenog krova s južne strane tribine i prebacilo ga na stan domara na stadionu HNK Đakovo Croatia, članu 3. NL istok. Prema riječima tajnika i trenera Kluba, Željka Kovača Buze, ovakav događaj se ne pamti, a prethodnik današnjeg HNK Đakovo Croatia – NK Jedinstvo, osnovan je   1962. godine. – Došao je nalet vjetra, trajalo je samo minutu-dvije i odnio je limeni krov s južne stane tribine, a koji je postavljen  prije 15-ak godina. Pavši na stan domara, srušen je tamošnji dimnjak, kaže Kovač.

Na sreću, ozlijeđenih nema, a u to vrijeme nije bilo nikakvih aktivnosti. Kovač kaže kako će oštećenja biti sanirana za dan-dva, a Klub nesmetano nastavlja sa svojim redovitim aktivnostima – treninzima, utakmicama i dr. - Inače, tribina je rađena 1950., kada i konstrukcija krovišta, a betonski dio 1978., no u međuvremenu je bilo renoviranje i prije 15-ak godina postavljanje limenog pokrova, kaže Kovač.

Nevrijeme je u više mjesta izazvalo prekid u opskrbi strujom, a na budrovačkom području padao je led veličine lješnjaka.

S.ŽUPAN

 

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBA KUPALIŠNA KOMPLEKSA OTVORILA SU SVOJA VRATA

Spas od vrućina u baranjskim bazenima

2

OPET BEZ SJEDNICE

Komunalni radovi stoje bez Vijeća

3

PREDSTAVLJENA APLIKACIJA

Djeca mogu sama
kreirati cijele priče