Osijek
VIKEND U OSIJEKU

Vinska šetnja i večernji provod uz Damira Urbana na drugom zaredom Osijek Wine & Walku
Objavljeno 22. svibnja, 2024.
Osijek Wine & Walk svoju završnicu ima u subotu, 25.5. večernjim koncertom Urbana & 4 u Tvrđi, na nekadašnjem Vinskom trgu, a današnjem Trgu Sv. Trojstva, na koji je ulaz slobodan

Grad na Dravi ponovno je domaćin prvoj urbanoj vinskoj inačici wine and walk koncepta u Hrvatskoj. Ljubitelji vrhunskih vina i dobrog provoda uživat će tijekom dva povezana događanja - Osijek Wine & Walk i Urban Wine Party, a koji se održavaju u subotu, 25. svibnja. Ove manifestacije, koje spajaju ljubav prema vinu, enogastronomiji i urbanom ritmu, idealna su prilika za sve one koji žele doživjeti Osijek na najljepši mogući način.

Osijek Wine & Walk pruža nezaboravnu turističku i enogastronomsku šetnju kroz ljepote grada. Sudionici će imati priliku posjetiti pet gradskih (i vinskih) točaka od Trga slobode preko Sakuntala parka i Parka kralja P. Krešimira do Rondela velikana. Urbani vinski šetači kušat će čak deset različitih vina vinara s osječkom adresom, uživati u zanimljivim zalogajima, od kojih se za jedno jelo pobrinuo poznati osječki chef Tomica Đukić te se opustiti uz različite umjetničke interaktivne aktivnosti. Umjesto klasične kotizacije, sudionici plaćaju “bećarinu”, stari osječki namet iz 18. stoljeća kojim se za noćno skitanje gradom globio svaki stanovnik Tvrđe, a koja danas omogućava nesmetanu šetnju gradom uz konzumaciju vrhunskih vina.

Istog dana (točnije, večeri), Urban Wine Party bit će glavni događaj u baroknoj Tvrđi, dijelu grada koji je sinonim za subotnje večernje provode. Ovaj vinsko-glazbeni događaj prigodno će se održati na nekadašnjem Vinskom trgu, a današnjem Trgu Sv. Trojstva.

Uz ponajbolje lokalne vinarije i ugostitelje nezaboravan glazbeni doživljaj osigurat će vam nastup DJ i fantastičnog Damira Urbana sa svojom četvorkom. Urban Wine Party savršena je prilika za sve one koji žele iskusiti puls grada, družiti se i plesati do kasno u noć u Tvrđi.

Ne propustite ove jedinstvene događaje koji slave kulturu vina i gostoljubivost Osijeka. Pridružite se Osijek Wine and Walku i Urban Wine Partyju te stvorite najljepše (vinske) uspomene. Bilo da ste ljubitelj opuštene šetnje ili urbane avanture, ova subota u Osijeku nudi ponešto za svakoga.

TZ OSIJEK

Možda ste propustili...

HOTEL MATERRA I UČENICI UGOŠKOLE

Zajedno u otkrivanju seulske koktel-scene

TRŽNICA D.O.O. I GRAD OSIJEK ZA BOLJU VIDLJIVOST LOKALNIH PROIZVOĐAČA

Dodijeljeno 78 certifikata za kvalitetnu hranu

Najčitanije iz rubrike