Mozaik
PRVO DOGAĐANJE OVE VRSTE U HRVATSKOJ

U žiriju Festivala kaskaderstva i Osječanin Goran Stjepanović
Objavljeno 21. svibnja, 2024.
Nigdje izvan SAD-a ne postoji događaj posvećen profesiji bez koje neki od najvećih filmova ne bi bili to što jesu
Prvo izdanje Festivala kaskaderstva "3, 2, 1 – akcija!", kojim se želi istaknuti važnost kaskaderske profesije u filmskoj industriji, održava se 24. i 25. svibnja u Dugoj Resi i Karlovcu.

- Riječ je o jedinstvenom događaju s obzirom na to da nigdje izvan SAD-a ne postoji događaj posvećen profesiji bez koje neki od najvećih filmova ne bi bili to što jesu - istaknuli su organizatori, predstavnici Kina "Edison" i kaskader Željko Matovina.

Atraktivne akcijske scene koje su gledatelji naviknuli pratiti na ekranima odigravat će se izravno pred njihovim očima. Kaskaderi će pokazivati vratolomije, i to skokove s visine, zapaljenje, koreografirane borbe, padove i kaskade s motornim vozilima. Također, govorit će o tome kako se postaje kaskader i kako izgledaju njihovi životi.

Sudjelovat će 17 kaskadera, a dodjeljivat će se i nagrade za najbolju kaskadu u muškoj i ženskoj kategoriji. Na Festivalu će sudjelovati i trostruki dobitnik svjetske kaskaderske nagrade “Taurus” Carl Stück iz Njemačke te kaskaderski koordinator i akcijski producent Rok Cvetkov iz Slovenije, koordinator kaskadera i pomoćni redatelj akcijskih filmova Darko Tuškan, kao i kaskaderski koordinator i glumac Goran Stjepanović iz Osijeka. Oni će uz redatelja Kristijana Milića činiti i stručni žiri koji će odlučivati o nagradama. To su ljudi koji su svoj doprinos dali filmovima “Matrix”, “Nemoguća misija”, “Dunkirk”, “Schindlerova lista”, “Patriot”, “Plaćenici”, “Igra prijestolja” itd..., istaknuli su organizatori i obećali da “pravog adrenalinskog uzbuđenja, uz puno pozitive, neće nedostajati”. H/T.K.
Sudjeluje 17 kaskadera, a dodjeljuju se nagrade za najbolju kaskadu u muškoj i ženskoj kategoriji

Možda ste propustili...

SASTAV GARAVI OBJAVIO NOVU PJESMU “MALA GARAVA”

Singl koji odiše duhom Slavonije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana