Regija
FESTIVAL DJEČJEG GLAZBENOG STVARALAŠTVA

Bendu i zboru osnovaca iz Đurđenovca drugo mjesto
Objavljeno 21. svibnja, 2024.
ĐURĐENOVACBend i zbor Osnovne škole Josipa Jurja Strossmayera Đurđenovac predstavio se na 7. Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva, održanom u Kulturnom centru Travno u Zagrebu. Đurđenovački glazbenici predstavili su se u kategoriji Školska mjuza i u konkurenciji 12 osnovnih škola osvojili izvrsno drugo mjesto skladbom Brucea Springsteena ‘‘Waitin‘ on a sunny day‘‘. Osim Đurđenovca, sudjelovale su škole iz Bjelovara, Križevaca, Kule Norinske, Varaždina, Čazme, Macinca, Splita, Svetog Ivana Žabna te tri iz Zagreba.

Đurđenovački školski zbor i bend nastupio je pod vodstvom nastavnice glazbene kulture Nele Milošević, koja je svoj entuzijazam prenijela učenicima i stvorila posebnu, poticajnu i stvaralačku atmosferu zajedništva i ljubavi prema glazbi.

- Učenici su svojim vrijednim pripremama, trudom i disciplinom svakako zaslužili visok plasman na Festivalu. Dostojno su predstavili školu i općinu - istaknula je voditeljica zbora i benda Nela Milošević.

Inače, Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva nacionalni je natjecateljski događaj, a organizira ga Glazbena udruga Opus, uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja i Zagrebačke županije. Učenici osnovnih škola natječu se kategorijama: Mladi autori, Mjuzikl i Školska mjuza. S.F.
Možda ste propustili...

MATICA UMIROVLJENIKA BELIŠĆE

Dan otvorenih vrata i turniri

NA OBRONCIMA POKRAJ VIRJA

Mongolske borovnice i banane uz kukuruz

IZMIJENJENA ODLUKA O STIPENDIRANJU

Aneksi ugovora za dio donatorskih stipendija

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODRŽAN 4.:BRUT - BARANJA RURAL TRAIL

Više od stotinu biciklista
pedaliralo je planinom

2

SPOMEN NA SUDIONIKE KRIŽNOG PUTA I MJEŠTANE NAŠIČKIH SELA

Komemoracija za nevine žrtve na gubilištu Crni potok

3

NA SREDIŠNJEM TRGU POSTROJILI SU SE ČLANOVI 30-AK BRANITELJSKIH UDRUGA

Održan četvrti Memorijal “Ivan Ćališ-Đeri”