Sport
POBJEDIO U DERBIJU, PA DOBIO OTKAZ

Zoran Zekić više
nije trener Osijeka
Objavljeno 20. svibnja, 2024.
Sportski direktor, Portugalac Jose Boto, ima svoje zamisli, a Zekić se očito ne uklapa u njih

Čudan potez povukli su čelnici NK Osijek. Dan nakon pobijede Bijelo-plavih nad Rijekom (2:0), trener Osijeka Zoran Zekić dobio je otkaz! Čelnici osječkog kluba nisu imali strpljenja čekati još par dana da sezona završi i onda raskrstiti sa Zekić, učinili su to uoči posljednje prvenstvene utakmice koju Osijek u subotu igra u Varaždinu.

 

Zekić nije "preživio", iako je ispunio sve što se od njega očekivalo. Odveo je momčad do četvrtog mjesta na tablici koje znači izlazak u Europu, promovirao je nekoliko mladih igrača, u završnici sezone njegova momčad je djelovala i igrala dobro, bilježila dobre rezultate. No ništa nije pomoglo.  

 

Tako je završila i druga epizoda dečka s Juga II na klupi Osijeka. Ponovno, ranije nego se očekivalo. Na osječku klupu se vratio u listopadu prošle godine nekon što je "nogu" dobio Stjepan Tomas.

 

Tada su se čelnici Kluba kleli da je Zekić dugoročno rješenje, ali nakon toga u Klub je stigao sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji ima svoje zamisli, a Zekić se očito ne uklapa u njih. Portugalac je po dolaska u Slavoniju pričao sve najbolje o treneru, hvalio je Zekića i njegov rad, ali u međuvremenu je očito negdje puklo između njih dvojice. Dalo se to nasluti prema nekim izjava u posljednjih mjesec dana kada je Boto na pitanje o treneru odgovarao "odlučit ćemo kad završi sezona". Na Opus Areni se nije čekao završetak sezone, nakon što je u nedjelju srušio Rijeku,

 

Zekića je u ponedjeljak ujutro u Klubu dočekao - otkaz. Tajming je potpuno pogrešan, čelnici Kluba su mogli barem sačekati da Osijek odradi utakmicu s Varaždinom, a još je komičnije što na Opus Areni u ponedjeljak prijepodne nitko nije želio pričati o toj temi. Kao da žele sakriti da su otpustili trenera... I. Liović

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana