Regija
SUFINANCIRAJU SE TURISTIČKI PROJEKTI

Za pomoć privatnom sektoru 132.000 eura
Objavljeno 20. svibnja, 2024.
Maksimalni je iznos potpore koju korisnik može dobiti do 50 posto prihvatljivih troškova (bez PDV-a), najviše do 7000 €
Virovitičko-podravska županija predstavila je javni poziv za unaprjeđenje kvalitete smještajne ponude na destinaciji Slavonija i Podravina. Predstavili su ga virovitičko-podravski župan i predsjednik Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Igor Andrović i direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić.

- Javni poziv napravljen je s ciljem kako bismo, nakon konstantnog ulaganja u javne sektore, institucije gdje smo napravili bazu turističke infrastrukture, krenuli u pomoć i privatnom sektoru, privatnim ponuđačima turističkog sadržaja, koji će na ovaj način dobiti bespovratna sredstva i unaprijediti kvalitetu smještajne ponude na području naše županije – rekao je župan Andrović.

Dosad je Virovitičko-podravska županija ulagala u javnu turističku infrastrukturu čime su se obnovili dvorci, kurije, posjetiteljski centri...

- Obnovili smo i izgradili kulturnu baštinu, dvorce, kurije, posjetiteljske centre, dok za privatne turističke projekte nisu bila izdvojena sredstva. Na ovaj način i Županija i Turistička zajednica VPŽ-a želi pomoći privatnicima da ulažu u turizam, a sve u cilju podizanja kvalitete ponude, razvoja sadržaja, povećanja prometa i stvaranja imidža Slavonije i Podravine – naše županije kao zelene i održive destinacije. Dosad je Županija u turističke projekte, sa sredstvima Europske unije, uložila nekih 70 milijuna eura i tu se vide veliki pomaci, osobito po broju dolazaka i noćenja turista na području županije. Sigurno da smo time napravili bazu za privlačenje turista, a uz našu pomoć privatni će sektor zasigurno unaprijediti svoju ponudu i ponudu Virovitičko-podravske županije – kazao je župan Igor Andrović.

Bespovratna sredstva potpore iz ovoga javnog poziva mogu se dodijeliti i koristiti isključivo za sufinanciranje turističkih projekata u svrhu unapređenja i razvoja turizma na području Virovitičko-podravske županije u 2024. godini.

Ukupna planirana vrijednost javnog poziva iznosi 132.000 eura. Maksimalan iznos potpore koji se može dodijeliti pojedinom korisniku iznosi do 50 posto prihvatljivih troškova (bez PDV-a), a najviše do 7000 eura.

Bespovratna sredstva odobrit će se za aktivnosti poput obnove, rekonstrukcije i opremanja postojećih smještajnih kapaciteta i sadržaja, ulaganja u obnovljive izvore energije, dodatnog sadržaja poput bazena, sauna, jacuzzija, igraonica, sadržaja za djecu te za zemljane radove i uređenja okoliša, kao i dječjih igrališta, poučnih staza, vidikovaca, stijena za penjanje i slično.

Javni poziv nalazi se na stranicama Turističke zajednice VPŽ-a i bit će otvoren zaključno s 30. lipnja.
Priznaju se svi ovogodišnji troškovi
Svi oni koji su već nešto ulagali ove godine mogu prijaviti i te račune na ovaj javni poziv te će svi troškovi iz ove godine biti priznati. “Dosadašnjim brojnim ulaganjima u javnu turističku infrastrukturu stvorili smo preduvjete za snažniji razvoj turističkog gospodarstva, a primijetili smo i snažan porast smještajnih kapaciteta, odnosno privatnih inicijativa. S obzirom na to, odlučili smo pomoći našim privatnim iznajmljivačima, odnosno komercijalnom smještaju, da poboljšaju kvalitetu svojih smještajnih objekata kako bismo privukli veći broj posjetitelja. Ovdje smo htjeli uložiti isključivo u privatnike, a one institucije koje su u našem vlasništvu neće se moći javiti na ovaj natječaj – rekla je direktorica TZ-a VPŽ-a Martina Jakelić.

Možda ste propustili...

OSTVARILI PRAVO NA POTPORE IZ ŽUPANIJSKOG PRORAČUNA

Za 142 sportske udruge 60 tisuća eura

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODRŽAN 4.:BRUT - BARANJA RURAL TRAIL

Više od stotinu biciklista
pedaliralo je planinom

2

SPOMEN NA SUDIONIKE KRIŽNOG PUTA I MJEŠTANE NAŠIČKIH SELA

Komemoracija za nevine žrtve na gubilištu Crni potok

3

MARATONSKO RIBIČKO NATJECANJE SRD-A BANDAR BIZOVAC

U 52 sata upecali gotovo 200 riba teških skoro tonu