Regija
DANI KARIJERA VUKOVARSKOG VELEUČILIŠTA

Uvjeti studiranja u Vukovaru na razini su europskih
Objavljeno 20. svibnja, 2024.
VUKOVAR - Na vukovarskom Veleučilištu "Lavoslav Ružička" prošloga su tjedna održani Dani karijera i otvorenih vrata. Glavni im je cilj bio predstaviti se srednjoškolcima, ali, dakako, i drugoj zainteresiranoj javnosti. Kako je nakon završetka petodnevnih programa ocijenio dekan Željko Sudarić, iznimno im je važno što su imali priliku predstaviti studijske programe i djelovanje Veleučilišta u svim kategorijama, od studentskog doma, studentskog servisa i Centra za razvoj karijera do rada sportske udruge i udruge završenih studenata.

- Doista smo zadovoljni posjetom srednjoškolaca iz dviju istočnih županija, a posebno reakcijama mladih koji, kada su došli i vidjeli naše nove prostore, nisu krili oduševljenje. Neki su nam čak i rekli kako su nas stavili na prvo mjesto prilikom izbora mjesta za predstojeće studiranje. Na sajmu poslodavaca sudjelovala su 23 partnera, koja su se predstavila ponajprije našim studentima, posebice onima završnih godina. Atmosfera je bila odlična, ostvareno je puno kontakata između studenata i poslodavaca i vjerujem kako su u konačnici svi zadovoljni - rekao je dekan, dodavši kako su se uglavnom predstavili poslodavci iz Vukovara i s područja Osječko-baranjske županije. Među njima se ističu dva velika nogometna kluba na istoku Hrvatske - NK Osijek i HNK Vukovar 1991, koji su se prezentirali studentima fizioterapije i u kojima je prethodno već zaposlen znatan broj završenih studenata fizioterapije vukovarskog Veleučilišta, koji u nogometnim klubovima uspješno rade.

Također su se predstavile i tri banke s kojima niz godina surađuju, kao i tvrtka Borovo.

Uz izbornika "Vatrenih" Zlatka Dalića, svoju je priču studentima ispričala Ana Soldo, predsjednica Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika, a jedan je dan bio rezerviran za uspješne priče završenih studenata.

- Uz naše studente alumni su nam najvažniji dio Veleučilišta. Više od 2600 ljudi koji su kod nas diplomirali najbolji su nam promotori i uvijek iznova poručuju mladima kako su uporan rad i učenje važni za uspjeh - poručio je.

Potvrdio je da su zadovoljni novim prostorom, koji nudi izvrsne uvjete i izvrstan studentski standard.

- Vjerujem kako ćemo privući sve više mladih u Vukovar ne samo izvrsnim studentskim standardom već i kvalitetom ljudskih potencijala, što nam je jako važno i u njih kontinuirano ulažemo. Možemo reći da imamo najbolje uvjete, na razini sveučilišta i veleučilišta diljem Europe. Prateći atraktivnost, vidimo kako ima interesa za studiranje na našem Veleučilištu i vjerujem da ćemo nastaviti višegodišnji rast, posebice sada kada imamo izvrsne uvjete. Svakako treba istaknuti da je prije dva tjedna počela i gradnja studentskog restorana i kuhinje, čime ćemo zaokružiti priču o Vukovaru kao studentskom gradu budućnosti - zaključio je Sudarić. D. Korpoš
Nakon preseljenja u kvalitetno opremljene prostore započela je gradnja studentskog restorana i kuhinje

Možda ste propustili...

IZGRADNJA DJEČJEG VRTIĆA U MIKLEUŠU

U novom vrtiću mjesta će biti za 32 mališana

SPORTSKE IGRE ČLANOVA HVIDR-E VPŽ

Najbolji putuju na državni ŠNIDOR

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODRŽAN 4.:BRUT - BARANJA RURAL TRAIL

Više od stotinu biciklista
pedaliralo je planinom

2

SPOMEN NA SUDIONIKE KRIŽNOG PUTA I MJEŠTANE NAŠIČKIH SELA

Komemoracija za nevine žrtve na gubilištu Crni potok

3

MARATONSKO RIBIČKO NATJECANJE SRD-A BANDAR BIZOVAC

U 52 sata upecali gotovo
200 riba teških skoro tonu