Regija
ZA POLJOPRIVREDNIKE

Prezentacija navodnjavanja u Mirkovcu
Objavljeno 19. svibnja, 2024.
KNEŽEVI VINOGRADI - Savjetnici Ministarstva poljoprivrede održat će u utorak, 21. svibnja, na PC-u Ratarstvo Belje Plus d. d. u Mirkovcu (Mirkovac bb, Općina Kneževi Vinogradi) demonstracijsku aktivnost pod nazivom "Primjena navodnjavanja u ratarskoj proizvodnji". Demonstracija će za zainteresirane poljoprivrednike početi u 9 sati, navode iz Ministarstva poljoprivrede.

Prezentirat će se sustavi navodnjavanja u vlasništvu tvrtke Belje, a cilj je upoznavanje poljoprivrednih proizvođača sa svim važnim elementima navodnjavanja. U teorijskom dijelu prezentacije bit će pojašnjeno utvrđivanje pogodnosti tla za navodnjavanje, utvrđivanje nedostatka količine vode u vegetacijskom razdoblju, dimenzioniranje sustava za navodnjavanje, određivanja obroka navodnjavanja.

Praktično će biti prikazani i pojašnjeni na terenu i u polju vodozahvat, crpna stanica, filtri koji osiguravaju kvalitetu vode za navodnjavanje, transport vode do proizvodne parcele i distribucija kroz sustave navodnjavanja kišenjem.

Očekivano je trajanje demonstracije približno četiri sata, pojašnjavaju iz Ministarstva, a prijave su moguće na stranici Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede ili telefonski na 091/2287-115. D.S.R.
Demonstracija počinje u 9 sati, očekivano je trajanje približno četiri sata, potrebno je prijaviti se

Možda ste propustili...

REZULTATI DM-OVE AKCIJE ZELENOG KORAKA

Proglašeni najbolji mladi ekolozi u RH

HERCEGOVAČKA ZAVIČAJNA UDRUGA “HERCEG STJEPAN” POŽEGA

Donacija za još bolju skrb o djeci

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODRŽAN 4.:BRUT - BARANJA RURAL TRAIL

Više od stotinu biciklista
pedaliralo je planinom

2

SPOMEN NA SUDIONIKE KRIŽNOG PUTA I MJEŠTANE NAŠIČKIH SELA

Komemoracija za nevine žrtve na gubilištu Crni potok

3

NA SREDIŠNJEM TRGU POSTROJILI SU SE ČLANOVI 30-AK BRANITELJSKIH UDRUGA

Održan četvrti Memorijal “Ivan Ćališ-Đeri”